Bezorgdheid over ravage veroorzaakt door pantserwagen
18 Nov, 00:57
foto
Een pantserwagen van het Nationaal Leger heeft enorme schade veroorzaakt zondag aan de Mangrovestraat. (Foto's: René Gompers)


Olivia Holwijn is bezorgd over haar veiligheid. Een pantserwagen heeft zondag een deel van haar muur weggeslagen. De buurman, een Chinese restauranthouder, mist ook een deel van zijn gebouw. Een transformatorhuisje van de EBS is ook zwaar beschadigd. Stroom was uitgevallen, maar die is na enkele uren weer in orde gekomen. Enkele buren hebben de crash aan de Mangrovestraat bij de Jules Wijdenboschbrug vastgelegd. De video's gaan viraal op social media. 

“Ik was niet thuis maar ik ben wel erg geschrokken toen ik het hoorde,” deelt Holwijn aan Starnieuws mee. “Mijn muur is gebroken, ik ben bang dat ik last krijg van de zwervers. Er zijn veel hier in de buurt. Ook dieven. Ik voel me niet veilig hier. Wat gaat er nu gebeuren? Die muur moet gemaakt worden.” Holwijn geeft aan dat er geen stroom was. “Maar ik was al zo in de war, dus heb ik een paar afspraken voor vandaag afgezegd. Ik zou toch ook niets kunnen doen,” geeft ze aan terwijl ze naar de ravage kijkt. 

Chavelli Holband en Furgell Monkou waren de colonne die de brug afkwam aan het filmen. Een van de pantsers is met hoge snelheid van de brug afgekomen, en van de rotonde afgeschoten recht op het EBS-huisje, de muur van Holwijn en de achterzijde van het restaurant. “Een Chinees was bezig in de keuken toen het gebeurde en is een fles bier op zijn voeten gebroken,” geeft een buurman aan. “Een van die militairen was gekneusd denk ik. Sindsdien was er ook geen stroom. Nu is het er wel weer hoor.” 

Holwijn gaat nadenken hoe deze kwestie verder zal worden aangepakt. Bij het beschadigde gedeelte van de buren zijn enkele potten en pannen zichtbaar. Maar de buurman wil niets zeggen. Hij pakt een pot en gaat weer weg. De schade aan het trafohuisje én de trafo is aanzienlijk. Er zal verbouwd moeten worden en misschien een hele nieuwe trafo zal geïnstalleerd worden zeggen ze officieus. 

René Gompers