Inter Moengo Tapoe wint Presidents cup
10 Nov, 00:53
foto
Inter Moengo Tapoe krijgt US$ 10.000 voor het winnen van de Presidents cup.


Landskampioen Inter Moengo Tapoe heeft ook de Presidents cup 2019 in de wacht gesleept. In deze prestigieuze cup werd Flora met 2-0 aan een kant gezet. De ruststand van deze ontmoeting die in het Franklin Essed stadion werd gespeeld, was 0-0. Met de cup heeft Inter Moengo Tapoe ook US$10.000 bijgeschreven op zijn rekening. Flora mocht met US$ 5000 genoegen nemen.

Flora bleek toch wel een geduchte tegenstander te zijn. Pas in de tweede helft moest de club het hoofd buigen. De doelpunten kwamen laat in de ontmoeting van Anduello Amoeferi en Donnegy Fer die weer terug is in de gelederen van de landskampioen. Doelman Obrendo Huiswoud mistte ook nog een penalty die was toegekend aan Inter. Met de cup heeft Inter alle voetbalprijzen op zijn naam geschreven. Volgens coach Jozef Joekoe is dit zeer prijzenswaardig. De club is voor het komend seizoen flink aangesterkt. Aan de andere kant heeft Inter ook twee kernspelers moeten afstaan. Het is de zesde Presidents cup titel voor de jongens uit het oosten in tien jaar tijd
 
De overhandiging van de prijzen werd verricht door de minister Lalini Gopal van Sport en Jeugdzaken die de president  vertegenwoordigde. Met de Presidents cup is het nieuwe voetbalseizoen officieel aangevangen. Echter is nog niet duidelijk hoe de competitie zal worden afgewerkt. Partijen staan nog steeds recht tegenover elkaar wat betreft de vormgeving van de competitie. Volgens adviesbureau van de UEFA zal er een pre-professional competitie gespeeld kunnen worden. De adviezen en richtlijnen hiertoe zijn duidelijk vastgesteld in een rapport. Indien deze goed worden gevolgd, kan pas op 1 oktober 2020 de competitie volledig worden geprofessionaliseerd. Echter is niet duidelijk of alle belanghebbenden dit advies zullen opvolgen.

Ala-D Media