Boskamp en Excelsior delen punten
07 May 2011, 13:45

Boskamp en Excelsior hebben vrijdagavond gelijk gespeeld. Beide hoofdklasse ploegen in de lopende competitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) hebben één doelpunt gescoord in het George Eliazer Stadion in Saramacca. Deze wedstrijd was voor beide ploegen heel erg belangrijk om zich te kunnen plaatsen in de groep van zes, die zullen strijdt voor het kampioen en semi-kampioenschap.

Beide ploegen speelden vanaf het begin een strakke wedstrijd. Ze wilden de volle winst halen uit de wedstrijd. De eerste kansen waren aan de kant van Excelsior maar de spelers waren of te gespannen of niet koelbloedig genoeg om af te ronden.
In vier minuten kreeg Boskamp een strafschop nadat een van de spelers onderuit was gehaald. De speler Jomena kreeg de kans zijn ploeg op voorsprong te brengen maar faalde door de bal tegen de paal te schoppen.

De wedstrijd was gelijk opgaand, beide ploegen kregen scoringskansen. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft, kreeg Boskamp weer de kans om op voorsprong te komen. Bij het nemen van een hoekschop door Boskamp speelde Rudolf Leidsel van Excelsior de bal met de hand. De arbiter had geen keus en wees naar de witte stip. Excelsior werd dubbel gestraft, want Leidsel kreeg ook nog de rode kaart. Boskamp maakte dit keer geen fout. Malcolm Weibolt plaatste de bal in de linkerhoek buiten het bereik van de doelman. Zo gingen de ploegen de rust in met een 1-0 voorsprong voor Boskamp.

In de tweede helft vocht de met 10 man spelende Excelsior voor de gelijk maker. Deze kwam in de 50st minuut. Het was de spits Clifton Bona, die op een afstand van ongeveer 40 meter de bal feilloos in het doel schoot. De wedstrijd was toen weer gelijk opgaand. Beide ploegen gingen weer in de aanval hopend nog een doelpunt te kunnen maken maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde 1-1.

Met dit gelijkspel is de ploeg van Boskamp uitgevallen voor een gooi naar een plaats binnen de 6. De race is nu tussen Robinhood, Excelsior en Kemal Dewaker. Uit deze drie kunnen slechts 2 ploegen zich plaatsen. Bij winst van alle 3 nog te spelen wedstrijden kan Kemal Dewaker op 27, Robinhood op 22 en Excelsior met nog 2 wedstrijden te gaan op 28 punten komen.

Zondag speelt Robinhood tegen Voorwaarts en Kemal Dewaker tegen de Brothers.