Crimineel uitgezet naar Nederland; was illegaal in Suriname
10 Nov 2019, 00:00
foto
Marc-Anthony G. is aangehouden en het land uitgezet.


Marc-Anthony G. (25) die betrokken was bij een schietpartij in Suriname, is het land uitgezet. Starnieuws verneemt dat hij zich illegaal in Suriname bevond. Hij was op een illegale manier het land binnengekomen en had geen visum of verblijf. Hij werd aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP). De man wordt ook in Nederland gezocht voor moord. 

Hij was eerder dit jaar gevlucht uit Nederland en ondergedoken in Suriname. De crimineel is aangehouden nadat hij woensdag betrokken was bij een beroving, waarbij schoten zijn gelost. Kinderen van de OS Maretraite kregen de schrik van hun leven toen op klaarlichte dag vlakbij hun school een vuurgevecht gaande was. Enkele donkergetinte voertuigen stonden al schietend bij de woning. De politie heeft de criminelen kunnen arresteren op een andere locatie in Munder. 
Bij de arrestatie heeft de politie wapens in beslag genomen.  

Marc-Anthony G. wordt gezocht in verband met de liquidatie van Shaquille Goedhart (24) op 2 mei dit jaar. Het slachtoffer werd gelokt naar Amsterdam-Zuidoost. Daar werd hij doodgeschoten door Badr K. (29) en vermoedelijk door Marc-Anthony G. Hij was ondergedoken in Suriname. 

Er zijn aanwijzingen bij justitie in Nederland dat de groep rond Badr K. en Marc-Anthony G. deel uitmaken van de bende van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. Hij wordt bestempeld als de meest gevaarlijke crimineel. Bendeleden zijn in diverse landen ondergedoken, waaronder ook Suriname. 

In mei dit jaar zijn drie aangehouden criminelen, die gezocht werden door de Nederlandse justitie, het land uitgezet. Na maanden speurwerk heeft het Arrestatie Team Alejandro P. (30) en de broers Mario R. (40) en Mao R. (44) in de kraag gevat. De drie zware criminelen waren naar Suriname uitgeweken in de hoop uit handen te blijven van de justitie. Mao R. zou een vertrouweling zijn van Taghi. 
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May