Bewustwording over verbod styrofoam wordt opgevoerd
07 Nov, 06:38
foto
Marktverkopers van de Centrale Markt Paramaribo zijn op de hoogte gebracht van het verbod op gebruik van styrofoam. (Foto: HI&T/NII)


Het gebruik van styrofoam is per 1 november door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) verboden in de horecasector. De marktverkopers op de Centrale Markt Paramaribo, met name uitbaters van de eethuizen, zijn reeds in een vroeg stadium op de hoogte gesteld van deze maatregel. HI&T zal in de komende periode de bewustwordingscampagne over de uitbanning van single use-producten intensiveren.

Enkele marktventers hebben reeds composteerbaar en biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen ingekocht. Deze producten zijn ook al te koop op de markt. Voordat de maatregel is ingesteld, is er gesproken met producenten en importeurs van verpakkingsmateriaal. Dit heeft waarnemend onderdirecteur Vincent Fernandes van het onderdirectoraat Marktbeheersing, bij een gesprek met marktmeester John Lecton, aangegeven.

Volgens het ministerie staan producenten en importeurs volledig achter het besluit. De marktventers hebben ook positief gereageerd op het bezoek van de medewerkers van Handel, Industrie en Toerisme, zegt de voorlichting van het ministerie. De import en het gebruik van styrofoam, die niet direct voor consumptieve doeleinden bestemd is, waarbij de kans op verhitting miniem of niet aanwezig is en ook nog gebruiksbestendig is, is nog toegestaan. Daarbij moet worden gedacht aan producten zoals de styrofoamkoelboxen voor de koeling van groenten, fruit en vis en trays ten behoeve van de productie en export, zegt de voorlichting van HI&T.

Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February