Pleidooi voor strafvermindering in Kraka roofmoordzaak
05 Nov, 06:37
foto


Advocaat Frank Truideman heeft op de rechtszitting van maandag voor zijn cliënt Milton F. die samen met anderen verdacht wordt in de Kraka roofmoordzaak, strafvermindering gevraagd. De raadsman vroeg om de strafeis van het Openbaar Ministerie van 30 jaar niet over te willen nemen, alhoewel hij het eens is met het OM dat het levensberoving en overtreding van de Vuurwapenwet bewezen zijn. Volgens de raadsman had de verdachte niet de intentie om mensen te doden. 

Milton F. is een van de verdachte op de moord op Zyllavana Mangkoeredjo (20) en Isaak Poetisi (56) 7 juni 2018. Ze lieten het leven na een roofoverval te Kraka. Truideman voerde aan dat het plan was om de mensen slechts te beroven van goud. Maar, er werd geen goud gevonden bij de slachtoffers. 

Eerder had Milton F. verklaard dat hij zijn mond voorbij gesproken had. Op een feestje had de medeverdachte Clyde H. hem voorgehouden dat een bedrijfswagen goud en geld transporteerde op de donderdag en dat hij aan hetzelfde bedrijf verbonden was. Dit verhaal vertelde hij Melvin A., ook een medeverdachte. Deze verdachte hield Milton F. voor dat hij alles in orde zou maken. De wapens kwamen van Melvin A. en het kleine vuurwapen was van Clyde H. dat hij ook aan Melvin A. gegeven had. De five shooter was in een aparte tas gezet. Het plan was volgens Milton F. door Melvin A. beraamd en hij wist hoe hij te werk zou gaan. Toen Milton F. merkte dat iets anders aan de hand was, reed hij samen met de chauffeur van het andere voertuig weg. Later vernam hij dat twee mensen het leven gelaten hadden.
Op 18 november zal deze zaak verder behandeld worden. 

Advertenties