Eigen producties centraal op Bersatu TV van PL
04 Nov 2019, 08:42
foto


De Pertjajah Luhur (PL) neemt vandaag haar nieuwe tv-zender officieel in gebruik. Op 10.3 zal zij onder de naam Bersatu TV uitzenden. Bersatu staat voor ‘eenheid’. Tijdens de zaterdag gehouden ressortmeeting te Clevia, heeft PL-secretaris Robert Soentik de officiële ingebruikname van het tv-station aangekondigd.

Via Bersatu TV wil de partij de samenleving voorzien van educatieve, culturele en entertainmentprogramma’s, maar vooral ook van programma’s die de bewustwording op politiek en beleidsmatig gebied moeten vergroten. Daarbij wordt het accent gelegd op eigen producties. Internationale tv-programma’s zijn voor elke maatschappij belangrijk om zich internationaal te kunnen oriënteren, echter moet niet uit het oog worden verloren dat het net zo noodzakelijk is om te weten wat in eigen land gebeurt. Daarom zal Bersatu TV onder meer nieuws, een kinderprogramma en korte documentaires brengen.

De PL beschikte eerder over een eigen tv-station, dat via kanaal 28 programma’s uitzond. Vanwege de overgang van analoog naar digitaal werd indertijd besloten om met een partner in zee te gaan, die onder meer het digitaliseringsproces op zich zou nemen. Dit proces is nog steeds gaande en duurt langer dan aanvankelijk verwacht. Mede met het oog op de naderende verkiezingen heeft de politieke organisatie dan ook besloten om – in afwachting op de definitieve transformatie van analoog naar digitaal van kanaal 28 – alvast via 10.3 uit te zenden.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt dat de partij enorm veel activiteiten uitvoert, van wekelijkse kerninstallaties tot de opening van eenheidscentra in verschillende districten. Voorts worden er diverse trainingen verzorgd. Er is dus meer dan voldoende informatie beschikbaar, zowel politiek als apolitiek. Voor de productie van de programma’s is de PL-Mediaraad onder leiding van Monica Anomtaroeno verantwoordelijk. De uitzendingen zijn op dit moment nog in een proeffase. Eventuele kinderziektes zullen zo spoedig mogelijk worden aangepakt, zegt Somohardjo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May