VHP schenkt ATV aan Pelelu Tepu voor landbouwproject
03 Nov 2019, 18:46
foto
De VHP heeft een ATV geschonken aan de bewoners van Pelelu Tepu. (Foto: VHP)


De intensieve samenwerking met ondernemende bewoners van Pelelu Tepu werpt nu vruchten af voor de zelfredzaamheid in het dorp, zegt de VHP. De oranje partij had toegezegd micro-landbouwprojecten te initiëren, te begeleiden en te ondersteunen. De VHP zegt dat de projecten van zelfredzaamheid nu een grote 'boost' krijgen door de komst van een All Terrain Vehicle (ATV) met aanhangwagen voor de landbouw- en Anjoemara-projecten. 

De ATV zal ingezet worden om landbouwproducten vanuit de kostgrondjes te kunnen transporteren over het zeer heuvelachtig gebied. De VHP had twee jongemannen uit Tepu naar Paramaribo gehaald om hun gedurende twee weken te trainen in het berijden en onderhouden van de ATV. 

Naast Tepu is het dorp Palumeu, bedacht met een brushcutter en een stihlzaag. De brushcutter zal gebruikt worden om het dorp te onderhouden en de Stihlzaag om planken te zagen voor het maken een guesthouse, waardoor zij ook toeristen kunnen ontvangen. De VHP is de verschillende donoren erg dankbaar voor het welslagen van de projecten die door oranje partij worden uitgevoerd. 

Dit waren beloften die de VHP voorzitter Chan Santokhi aan de dorpen had gedaan tijdens een bezoek  enkele maanden geleden. De oranje zegt geen voedselpakketten maar pakketten voor duurzame ontwikkeling en kennis en kunde te brengen naar de mensen. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May