'Bigi Boy' vloert tegenstander in 29 seconden
02 Nov 2019, 23:37
foto
Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik claimt zijn overwinning nadat hij zijn tegenstander Andrei Arlovski knock-out heeft geslagen. (Beeld: UFC)


Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik (31) heeft de Wit-Rus Andrei Arlovski (40) in 29 seconden gevloerd in Madison Square Garden (New York). De scheidsrechter had geen andere keus dan Bigi Boy uit te roepen als de winnaar van het gevecht. In juni had hij de Amerikaan Allen Crowder in 9 seconden knock-out geslagen. Bigi Boy is ongeslagen tot nu toe in de Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA). 

De dolgelukkige topsporter zei na afloop van het gevecht dat hij zijn droom heeft waargemaakt. Hij merkte op dat dit een bijzonder belangrijke overwinning is voor hem en het veel voor hem betekent. Het gevecht heeft volgens Rozenstruik aangetoond dat hij in staat is mensen met grote verdiensten te verslaan.  

In februari dit jaar maakte Bigi Boy zijn UFC-debuut. Hij versloeg toen de Braziliaan Junior Albini in Fortaleza, Brazilië. Hij gaf zijn tegenstander in de tweede ronde enkele rake klappen en een trap, waarna deze neerzeeg. 

Arlovski is de derde tegenstander die Bigi Boy aan zijn zegekar heeft gebonden. Arlovski veroverde in 2005 de UFC-zwaargewicht-titel. Bigi Boy is zelfverzekerd en zei dat hij voor geen enkele tegenstander zal terugdeinzen. Hij is vast van plan verder furore te maken in de MMA. 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May