Leger des Heils wil dit jaar SRD 350.000 ophalen
03 Nov 2019, 04:47
foto
Senior manager van Republic Bank, Faziel Ilahibaks, heeft symbolisch SRD 10.000 in de kerstpot van Leger des Heils gedaan. (Foto's: René Gompers)


De Kerstpottenactie van het Leger des Heils is zaterdag gestart op het terrein van de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF). Republic Bank heeft als eerste gedoneerd; SRD 10.000. “We mikken op SRD 350.000,” deelt majoor Vilece Thomas aan Starnieuws mee. “Men hoeft niet alleen geld te doneren, het mag ook een zak rijst, een blikje bruine bonen of andere spullen zijn, kortom alles waarmee we de behoeftigen kunnen helpen. Wij gaan vanaf nu ook meer doen dan de mensen een vis geven, we gaan ze ook leren hengelen.” 

Er wordt voor de 95e keer landelijk opgehaald. “We willen verder gaan, we gaan niet alleen geld ophalen om de minder bedeelden te gedenken maar ook om programma's waarbij ze bepaalde vaardigheden worden bijgebracht, te financieren,” benadrukt Thomas. “We brengen ze zaken bij waarmee ze zichzelf en misschien ook anderen, kunnen onderhouden”. Een aantal jonge mensen heeft recent nog een training in kleermakerij en kunstnijverheid afgerond, deelt Thomas trost mee. “Daar is waar we voor gaan; de mensen dienen maar ook leren zelfvoorzienend te zien.”

De organisatie mikt net als vorig jaar op SRD 350.000. “We houden het daarop. We weten wat de situatie is in het land,” merkt Thomas op. “We hadden vorig jaar rond de SRD 200.000 opgehaald maar daarmee hebben we ook heel veel kunnen doen.  Maar men mag ook ook zoals vorig jaar andere zaken doneren, alles waarmee we mensen kunnen helpen, niet alleen tijdens kerst maar het hele jaar door.” Tijdens kerst worden er gemiddeld 2000 pakketten uitgedeeld, in de loop van het jaar worden 200 personen per week gevoed. “We helpen ook kindertehuizen met voeding, al met al helpen we meer dan 10.000 per jaar.” 

De kerstpottenactie duurt tot en met 20 december. In Nickerie wordt volgend week zaterdag gestart. Senior manager van Republic Bank, Faziel Ilahibaks, heeft symbolisch SRD 10.000 in de pot gedaan. Na hem hebben Ben Olivieira en een vertegenwoordiger van Jack Tours  & Travel Service contanten in een enveloppe gedoneerd. Daarna hebben aanwezigen wat ze konden missen in de pot gezet. “We moeten voor elkaar blijven zorgen,” geeft Thomas mee. “We zijn een grote familie, laten we op elkaar letten. Help waar je kan, het hoeft niet altijd met geld. Een luisterend oor alleen kan al wonderen verrichten.” 

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May