Jurel tekent intentieverklaring in Xianning
01 Nov 2019, 21:17
foto
Districtscommissaris Armand Jurel (l) op het ‘Belt and Road Initiative’ Internationale Tea Industry Development Forum. Rechtsvoor minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.


Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para heeft in Xianning, China, een intentieverklaring getekend met burgemeester Wang Yuan He van Xianning. De samenwerking is gebaseerd op wederzijds voordeel en onder meer gericht op de gebieden Landbouw, onderwijs, toerisme, handel en industrie. Jurel hoopt dat Para in de toekomst meer geld zal verdienen met ecotoerisme en industrie. Para heeft een stedenband met deze stad.

Jurel zit in de delegatie van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). Tijdens het bezoek aan Xianning heeft Dikan bij de opening van de 2019 ‘Belt and Road Initiative’ Internationale Tea Industry Development Forum op 29 oktober, het land geprezen voor de manier waarop het omgaat met cultuur, de verschillende gezichten ervan zichtbaar maakt en eraan verdient.

Dikan ziet het forum en de conferentie als een manier om Suriname terug te brengen in de sfeer van de theecultuur. Het forum viel samen met de internationale theeconferentie met meer dan 400 deelnemers. De conferentie is bedoeld om Chinese thee over de hele wereld populairder te maken. Dikan stelt China als één van de vele voorbeelden van landen in de wereld die zich met succes hebben gewerkt uit hun crises en niet alsmaar focussen op de problemen. Met het festival laat China zien hoe cultuur en traditie gehandhaafd en meegenomen worden in de modernisering en nieuwe uitdagingen van industrie en handel.

Districtscommissaris Mike Nerkust (Paramaribo/ Bestuursresort Noord Oost) en Patrick Kensenhuis, volksvertegenwoordiger uit Para, zitten ook in de delegatie. Dikan heeft Jurel en de burgemeester van Xianning aangemoedigd om in de toekomst meer inhoud te geven aan de coöperatie. Hij heeft veldbezoeken gebracht aan een theefabriek, zich georiënteerd bij de theevelden en een kijkje genomen bij toeristische attracties en andere plekken waar de Chinese cultuur op bijzondere wijze wordt gepresenteerd.

Xianning is een stad van 2,8 miljoen inwoners en staat ook bekend als de ‘Stad van Thee’. Meer dan 600 km² van de 9860 km² is besteed aan de teelt van thee. Xianning heeft ook stedenbanden met Labuan, Maleisië en Victoria, Amerika, meldt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May