Oppositie: Wet inmenging in lopend strafrechtelijk onderzoek
01 Nov 2019, 16:49
foto
Waarnemend Assembleevoorzitter Melvin Bouva . (Beeld: DNA)


De gezamenlijke oppositie zegt in een verklaring dat de initiatiefwet over de wijziging van de Wet op de Staatsschuld een politieke interventie is om een lopend strafrechtelijke onderzoek te stoppen. Het is een wet, die niet het algemeen belang dient en de dagelijkse problemen van de samenleving niet zal oplossen. Door de goedkeuring van de wet zal de financiële chaos en de macht van de minister worden vergroot. 

Deze wet geniet geen draagvlak van brede lagen van de samenleving en druist in tegen de vrede en rechtszekerheid. Er is een petitie ingediend om de behandeling stop te zetten en de initiatiefwet in te trekken. De oppositionele partijen hebben geen quorum verleend om de wet te behandelen. 

Intussen, na vier uren, heeft de coalitie op eigen kracht gezorgd voor quorum. Starnieuws verneemt dat Diepakkoemar Chitan, die in Guyana was, met spoed is gehaald naar Suriname. Hij heeft als 26e Assembleelid de presentielijst getekend, waardoor de vergadering kon beginnen. 

VHP-fractieleider Chan Santokhi en Mahinder Jogi hebben aangegeven dat in het ordereglement staat dat na een half uur de voorzitter de bijeenkomst moet openen en deze sluiten. Dit is niet gebeurd. Waarnemend voorzitter Melvin Bouva deelde mee dat er gewacht is op leden die toegezegd hadden aanwezig te zijn. De oppositie die wel in het gebouw was heeft niet meegewerkt aan quorum. 

Nadat de vergadering geopend werd, vroeg de oppositie ruimte om de wijzigingen die aangebracht zijn in het initiatiefvoorstel, door te nemen. Hierna is de vergadering geschorst voor een 'leespauze'. Intussen is de behandeling hervat. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May