SLM zet vluchten voort met ingehuurde toestellen
31 Oct 2019, 16:36
foto


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal vanaf vandaag al haar vluchten naar Amsterdam met ingehuurde vliegtuigen uitvoeren totdat het bedrijf beschikt over de Boeing 777. De Airbus A340 kampt met technische problemen en heeft de SLM besloten het twee maanden eerder van de hand te doen.

In een persbericht zegt de SLM dat er na de laatste A-check er opnieuw technische problemen met enkele motoren waren. Het uitvallen van de Airbus brengt onvoorziene kosten met zich mee voor de SLM.

Het bedrijf is nu genoodzaakt toestellen in te huren en zijn vluchten op de Mid-Atlantische route vertraagd uit te voeren. Hoge vertragingskosten, terugkerende technische kwesties, reputatieschade en de druk op de "uitdagende financiële" positie waren voor de SLM de reden om de knoop met de Airbus door te hakken.

De luchtvaartmaatschappij richt zich nu op de intrede van de Boeing 777. Zowel de trainingen en de certificeringsprocessen daartoe zijn in gang gezet. Het is nog niet duidelijk wanneer de B777 op de Mid-Atlantische route zal worden ingezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May