DSB bouwt gebruik van cheques geleidelijk af
31 Oct 2019, 01:46
foto


De Surinaamsche Bank (DSB) heeft besloten geleidelijk afscheid te nemen van het gebruik van cheques. “DSB heeft superieure digitale platformen die klanten veiliger en sneller kunnen ondersteunen bij het doen van hun betalingen,” zegt Steven Coutinho, CEO van de bank. 

Naast het feit dat DSB beschikt over betere digitale alternatieven, gaan cheques gepaard met veel handmatig werk dat niet past bij een efficiënte bedrijfsvoering. Cheques zijn in de ogen van de bank een risicovol product waarbij de gevaren van fraude niet altijd uit te sluiten zijn. 

“Om al deze redenen behoren in veel landen cheques allang tot het verleden," merkt Coutinho op. Een aantal banken is reeds met elkaar in gesprek om dit product uit te faseren. DSB neemt alvast het voortouw in dit uitfaseringsproces wat zich moet voltrekken binnen 12 maanden.

DSB zal in de komende maanden informatieve campagnes uitrollen en haar klanten proactief ondersteunen bij online bankieren. De bank wil deze moderne manier van bankieren voor iedereen mogelijk en toegankelijk maken. Hiervoor wordt bovendien een speciaal team van medewerkers in de branches ingezet om klanten wegwijs te maken met DSB internet en mobile banking. 

“Onze nieuwe strategie zal bijdragen aan het veiliger en transparanter maken van het betalingsverkeer in Suriname. Iets wat in het belang is van de gehele Surinaamse samenleving,” stelt de bank.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May