Ex-partner verdwijnt 25 jaar achter de tralies voor moord
29 Oct 2019, 00:00
foto


Raynold G. is op de rechtszitting maandag veroordeeld voor de moord op zijn ex-partner Monaliza Mijnard, gepleegd op 8 oktober vorig jaar. Hij kreeg een celstraf van 25 jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. In deze zaak had officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, dertig jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De kantonrechter stelde dat de man bekend had dat hij zijn ex-vrouw gewurgd, het lichaam verbrand had en na lang nagedacht te hebben aanwijzingen deed. De rechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.

Bij de politie had de verdachte het feit bekend. Hij vertelde dat hij met Mijnard op een afgelegen plek had afgesproken. Ze kwam op haar bromfiets aan. Hij wurgde haar van achteren, nam benzine uit haar bromfiets en stak haar lichaam in brand. Vervolgens deed hij aanwijzingen en bracht hij de politie naar de plek des onheils. Daar trof de politie nog delen van het verkoolde lichaam van Mijnard aan. 

Eerder had de man zijn spijt betuigd aan zijn familie, de familie van Mijnard en zijn zoon. De verdachte vroeg om vergiffenis en zei dat hij het niet zo bedoeld had. Volgens hem leeft hij in trauma en weet hij ook niet hoe hij overging tot het feit. 
 
Tjin Liep Shie had aangevoerd dat Raynold G. uitlatingen had gedaan en aangaf dat hij Mijnard zou vermoorden als ze de relatie zou beëindigen. De openbare aanklager merkte op dat de verdachte niet alleen het slachtoffer vermoord had, maar hij verbrandde haar lijk ook. Haar familieleden hebben geen laatste afscheid kunnen nemen van het slachtoffer. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May