Suriname kiest winnaars Peace Poster Contest Lions
28 Oct 2019, 06:34
foto
De tekening van Jordan Djoekasan van OS Tamanredjo II. Hij eindigt op de eerste plaats in Suriname.


Jordan Djoekasan van OS Tamanredjo II is de Surinaamse winnaar van het Peace Poster Contest van Lions Club International. Zoe Kasan van Vrije Atheneum eindigde op de tweede plaats en Dash Sastro van MULO Geyersvlijt is nummer drie geworden. 

Vanaf 1988 wordt elk jaar door de lidlanden van Lions Club International, de wedstrijd gehouden op basis van een thema gerelateerd aan de vrede. Jongeren van 11 t/m 13 jaar mogen in dit contest participeren, waarbij zij in de gelegenheid worden gesteld hun visie over vrede op een creatieve en artistieke manier tot uiting te brengen. Het thema voor dit Lions Verenigingsjaar is Journey of Peace.  Jaarlijks doen 600.000 kinderen uit deze doelgroep mee aan het Contest.

In Suriname hebben onder leiding van Lion Cecil Valies, voorzitter Regional Peace Poster Commissie, zaterdag leerlingen van diverse scholen deelgenomen aan het contest. De scholen worden gesponsord door een Lions Club. Uit alle inzendingen, 40 in totaal, werden door een speciaal daartoe ingestelde onafhankelijke jury, de drie beste gekozen, en doorgestuurd naar Jamaica, waar zij zullen meedingen op districtsniveau voor verdere beoordeling uit de overige inzendingen. Uiteindelijk doet de winnende inzending mee aan het international contest, waarbij per 1 februari 2020 uit de ingezonden kunstwerken door het hoofdkwartier van Lions Club International een overall Winnaar wordt bekendgemaakt.

De overall Winnaar krijgt een trip aangeboden door Lions Club International en ontvangt tijdens een speciale award ceremonie een bedrag van US$ 5000 en een onderscheiding. Ook zijn er 23 troostprijzen elk ter waarde van US$ 500.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May