Gajadien: Regering naarstig op zoek naar leningen
28 Oct 2019, 00:57
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


De regering is naarstig op zoek naar geld. Dit zegt Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) tevens lid van de vaste commissie van Financiën, in gesprek met Starnieuws. De regering is in een enorme tijdsdruk, waarbij zij moet bewijzen dat de koers stabiel gehouden kan worden en dat projecten uitgevoerd kunnen worden.

Dat maakt volgens de politicus dat allerlei manoeuvres gepleegd worden om meer te kunnen lenen. Als de Wet op Staatsschuld gewijzigd moet worden, wil de coalitie ten koste van alles dat doen. Ook wordt gekeken naar diverse onderpanden om nog te mogen lenen. Voor onderpand van de inkomsten uit goud van Newmont en uit olie van Staatsolie is de regering beperkt, omdat deze voor de leningen van Staatsolie reeds gebruikt zijn. Het lenen zal de regering doen onder zeer onaantrekkelijke voorwaarden, waardoor het volk verder in de kosten gejaagd zal worden. 

Deze week worden verdere stappen ondernomen om de wet te wijzigen. De regering is zich er van bewust dat de publieke opinie nu duidelijk tegen haar gekeerd is, waardoor ze voor de behandeling van de wetswijziging op Staatsschuld de indruk zal wekken dat de leningen niet doorgaan. "De regering zet strategieën op om het volk te misleiden. Ik wens te benadrukken dat ook al wordt de wetswijziging goedgekeurd, de vervolging van minister Hoefdraad normaal zal moeten plaatsvinden. De grondwet is duidelijk hierin. Er mag geen inmenging plaatsvinden. Dus de wet wordt ook voornamelijk goedgekeurd om verder geld te lenen," stelt Gajadien. 

De regering weet dat het volk de komende dagen fel zal uitkomen, dus zal getracht worden de samenleving te beïnvloeden. Gajadien merkt op dat men zo is omgesprongen met deze situatie in eind 2014 en begin 2015 net vóór de algemene verkiezingen. Er werd constant geïntervenieerd om de koers kunstmatig op SRD 3,35 voor de US-dollar te houden. Direct na de verkiezingen is de koers omhoog geschoten boven de SRD 7,50 SRD, omdat niet verder gegaan kon worden met interventies. Als men nu de koers loslaat, schiet deze volgens Gajadien tweemaal de lucht in. Nog erger wordt het als de voorgenomen leningen, onder andere bij Oppenheimer, aangegaan zal worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May