Verdachte in dynamietdiefstal Iamgold op vrije voeten
26 Oct 2019, 02:46
foto


De verdachte Paul B. alias Yves is op verzoek van zijn advocaat Arjan Ramlakhan door kantonrechter Lygia Ravenberg in vrijheid gesteld op de rechtszitting van vrijdag. Paul B. wordt ervan verdacht tezamen en in vereniging met twee andere verdachten, enkele dozen dynamiet te hebben gestolen. De hoofdverdachte M. die werkzaam is bij Rosebel Gold Mines/Iamgold werd als getuige gehoord. Hij verklaarde dat Paul B. hem nimmer had gevraagd om dynamiet voor hem te stelen en kwam terug op zijn eerder afgelegde verklaringen.

M. verklaarde dat hij het dynamiet zag bij het controleren van de ruimte, nadat een werkploeg was vertrokken. Hij haalde ze uit de dozen en zette ze in plastiekzakken. Hij belde Paul B. op om iets te komen halen. De verdachte getuigde verder dat hij Paul B. niet had gezegd dat het om dynamiet ging, maar ging ervan uit dat Paul B. wel beter zou weten. De verdachte werd op een gegeven ogenblik gesnapt door de security van het bedrijf toen hij de lading dynamiet vervoerde. Hij belde Paul B. op om niet meer te komen, daar hij gesnapt was. 

Op vragen van de magistraat bleef de verdachte volhouden dat zijn eerdere afgelegde verklaring niet juist was en dat Paul B. niet wist dat het om dynamiet ging. "De politie heeft mij dan niet begrepen," zei de verdachte. De andere verdachte P., die eerder in vrijheid was gesteld, zou volgens hem rollen ontstekingskabels voor hem wegnemen. Hij kwam deze kabels langs de weg tegen, maar kon niet aangeven of P. die daar voor hem had geplaatst. 

Advocaat Ramlakhan vroeg de kantonrechter om de verdachte Paul B., onmiddellijk in vrijheid te stellen op grond van de verklaringen van de medeverdachte. “Op grond van het feit dat de verdachte Paul B. uit zichzelf heeft besloten terug te keren, is er sprake was van vrijwillige terugtreding”, voerde de raadsman aan. De rechter besloot Paul B. in vrijheid te stellen. De zaak zal op 18 november voortgezet worden. Op deze dag zullen alle drie verdachten gehoord worden.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May