Bouterse gelooft in derde termijn; 5 speerpunten
19 Oct, 00:01
foto
President Desi Bouterse heeft mensen die bij de SRS zijn gekomen om hem te ontmoeten, toegesproken na een lange 'Bakana Tori'. (Foto: Kabinet van de President)


President Desi Bouterse, die ook voorzitter is van NDP, waarschuwt zijn partijgenoten dat hoewel er zicht is op een derde termijn, er veel werk aan de winkel is. Als mensen de ondersteuning geven, dan zit een derde termijn er zeker in. In de komende periode naar de verkiezingen toe zijn er vijf speerpunten die belangrijk zijn. Het accent ligt op woningbouw, grondbeleid, infrastructuur, sociaal beleid en het doen van een inhaalslag om ambtenaren die jaren slecht ingeschaald zijn, op te trekken. 

Deze mededelingen deed Bouterse vrijdag in het programma Bakana Tori, gepresenteerd door Clifton Limburg. Om de vijf speerpunten te realiseren is er een structuur opgezet en een presidentiële commissie ingesteld. Naast de extra aandacht voor de vijf gebieden, geniet de economie van het land de hoogste prioriteit van de president. Het schip moet op koers blijven. Hierover heeft hij na zijn terugkeer uit het binnenland donderdag vergaderd. 

Dit weekend gaat Bouterse naar Moengo om daar een aantal interne zaken te bespreken. Dit bezoek heeft niets te maken met het dispuut rond de kunstenaar Marcel Pinas. Bouterse merkt op dat er grote behoefte is aan een middelbare school in Moengo en daar is heel Marowijne het over eens. Nu moeten leerlingen vóór dag en dauw opstaan om in Tamanredjo naar school te gaan. Volgens de president zijn er genoeg opties geboden aan Pinas, die een gerespecteerde kunstenaar is, om zijn werk elders te doen. 

Op een vraag over mensen die ontevreden zijn, antwoordt de president dat sommige mensen terecht en anderen onterecht ontevreden zijn. Hij kijkt welke problemen het zwaarst wegen. Mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, hebben bij hem de grootste prioriteit. Sommige mensen zijn ontevreden, terwijl hun problemen niet opwegen tegen zaken die nijpend zijn. 
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February