Sapoen: In Nickerie race tegen slechts drie partijen
15 Oct, 18:31
foto
Raymond Sapoen, politiek leider van HVB, tijdens een wijkvergadering in Nickerie. (Foto's: HVB)


"In Nickerie zijn er alleen drie partijen in de race naar de verkiezingen. Dis na paars, oranje nanga HVB. De rest heeft niets in Nickerie te zoeken". Dit zei de politiek leider van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB), Raymond Sapoen, op een wijkvergadering zaterdag te Zeedijk. Sapoen deed een oproep aan de aanwezige Nickerianen het toonbeeld te blijven van hard werken en sparen, ook in tijden waar het economisch moeilijk gaat. "Laten wij er alles aan doen om onze Nickeriaanse kinderen die landelijk het best op school presteren, een goede toekomst te geven."

De HVB deelt mee ook in Nickerie de afgelopen periode ruime aandacht gegeven aan vorming en educatie van  jong en oud in haar partijcentrum, "want dat is ons ding. De partij staat bekend als een partij voor educatie en niet als een partij van birti winkries of pakketten", stelt Sapoen. Met het oog op de komende verkiezingen benadrukte de politiek leider de keus van de burgers. "U hebt de keus om op 25 mei 2020 partijen af te straffen of te belonen. Ondanks de moeilijke economische situatie zijn er als gevolg van de crisis een  paar hervormingen ingevoerd de afgelopen vier jaren zodat we nu weer op spoor zijn, een beetje kunnen sparen als land en wegen kunnen asfalteren. Un no keba ete, want hervorming na wan langa proces! Hervorming is een must, stilstaan is geen optie, ook niet voor Nickerie. Daarom moet u de HVB blijven ondersteunen op de dag van de verkiezingen", zei Sapoen. Hij maakte zich tegelijkertijd ernstig zorgen om het leningenbeleid van de regering. " Als we onze leendrift niet onmiddellijk temperen, komen we in de gevarenzone en da wo crash baka!",  waarschuwde Sapoen.Ashna Nunda, voormalig RR-lid van Pertjajah Luhur en lid van het afdelingsbestuur van de HVB, sprak haar dankbaarheid uit voor de introductie van de elektronische ID die in het district zelf kan worden gemaakt. "Nu hoeven we niet helemaal naar de stad af te reizen voor onze burgerzaken, maar dankzij de slagvaardige minister Mike Noersalim besparen we nu enorm veel tijd en geld. Dit is ook een stukje hervorming om de kwaliteit van ons leven te verbeteren middels ICT", zegt Nunda.

Mario Austerlitz, van huis uit leerkracht, vertaalde aan de andere kant de grote teleurstelling van honderden onderwijsgevenden in Nickerie die met het nieuwe systeem zich niet meer kunnen inschrijven voor de MO-A en MO-B opleiding."We zijn geen tegenstander van vernieuwing, maar willen niet dat onze leerkrachten die zich verder willen bekwamen helemaal naar Paramaribo moeten afreizen. Dit is discriminatie!", meent Austerlitz. Sapoen beloofde deze kwestie zeker met de minister van Onderwijs te bespreken en deelde de Nickerianen mee dat de feestelijke herdenking van twee jaar HVB op zaterdag 2 november met een massameeting zal plaatsvinden op haar partijcentrum te Nieuw Nickerie. Op de vergadering werden drie kernbesturen van Zeedijk geïnstalleerd die onder leiding staan van Watina Waidoe, Maureen Djosetro en Nadiran Amatngalim.

Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May