Deventer en Rambharos winnaars Vakantie Microbiologie
14 Oct, 06:36
foto
Charlaine Deventer is uitgeroepen tot overall winnaar van de tiende Vakantie Microbiologie. De prijzen zijn zaterdag uitgereikt.


Charlaine Deventer is de overall winnaar geworden van de tiende Vakantie Microbiologie. Jamil Rambharos werd uitgeroepen tot overall kampioen van de zesde Kinder Vakantie Microbiologie. Wedika Narain sleepte de Public Choice Award in de wacht. Daarnaast werden er prijzen uitgereikt voor onder andere de beste tekening en het beste gedicht, alsook de meest sportieve deelnemer. 

De prijsuitreiking vond zaterdagavond plaats in het Clevia Park. Tijdens een spannende nek-aan-nekrace wist Deventer er met de eerste plaats vandoor te gaan. Het verschil met de degene die de tweede plaats behaalde was slechts een tiende punt, terwijl het verschil met de derde prijswinnaar twee tiende punt bedroeg. 

Geflankeerd door zijn assistenten weet voedseltechnoloog Ricky Stutgard, begeleider gedurende de drie weken die de cursussen in beslag namen en ceremoniemeester van deze avond, er een zinderend evenement van te maken. In een prachtig gedecoreerd park maakten de deelnemertjes hun opwachting, de meesten vergezeld van hun ouders, broers, zussen, neven en nichten, oma’s en tantes en zelfs buren, allen startklaar om hun favoriet aan te vuren. Alle stoelen zijn bezet. Ruim drie uren later keren ze voldaan en vergenoegd naar huis. 

De Vakantie Microbiologie wordt jaarlijks georganiseerd om kinderen al vroeg kennis te laten maken met de universiteit. Zij leren omgaan met een microscoop en leren heel veel over bacteriën en het belang van handen wassen. Een goede handhygiëne blijft in elke fase van een mensenleven belangrijk, ongeacht of je een verpleegkundige bent, een politieagent, een leerkracht, een minister of een piloot. Een goede handhygiëne is namelijk onmisbaar in het helpen tegengaan van ziekteverwekkende bacteriën op je handen en voorkomt dat je anderen besmet.

Behalve dat de jongeren tijdens de cursussen kennis maken met bacterie, leren zij ook datgene wat zij hebben geleerd weer te geven, hetzij in een gedicht, via een tekening of middels een presentatie. Voor elk onderdeel konden zij een prijs winnen. In totaal hebben er dit jaar 86 kinderen meegedaan aan de tiende Vakantie Microbiologie en de zesde Kinder Vakantie Microbiologie. Van Intermed Caribe, die de vakantie Microbiologie dit jaar heeft geadopteerd, kregen alle winnaars prachtige prijzen. 

Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May