Volksgezondheid roept middel Ranitidine terug
06 Oct 2019, 04:41
foto
Ranitidine wordt voorgeschreven bij maagklachten of als middel om de maag te beschermen tegen andere middelen.


Het medicament Ranitidine zal uit voorzorg niet meer worden voorgeschreven aan patiënten en zullen uit de schappen worden gehaald. Het ministerie van Volksgezondheid vraagt zorgverleners en gebruikers van dit product om zoveel als mogelijk hiermee rekening te houden.

Ranitidine dat veelal wordt gebruik bij maagklachten wordt wereldwijd teruggeroepen, nadat in het buitenland is gebleken dat het middel vermoedelijk is vervuild. Het ministerie van Volksgezondheid roept de samenleving op de medicatie terug te brengen.

Als mogelijke tussentijdse oplossing stelt het ministerie voor om andere maagzuurremmers zoals Cimetidine of Omeprazol in de plaats van Ranitidine voor te schrijven.

Ranitidine vermindert de aanmaak van zuur in de maag en wordt vooral gebruikt bij maagklachten, maagzweren en darmzweren. Het middel wordt ook gebruikt om de maag te beschermen tegen de schadelijke invloed van bepaalde medicijnen. Ranitidine wordt ook verhandeld onder de namen Zantac en Ranitidinum. Het wordt doorgaans op recept voorgeschreven, maar is ook te vinden in diverse drugstores via handverkoop. Het terug halen geldt voor diverse vormen van het middel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May