Huisvuil Commewijne nu ook per boot naar Ornamibo
05 Oct 2019, 14:26
foto


Huisvuil van de verschillende plantages gelegen langs de rechteroever van de Commewijnerivier, gaat nu ook naar vuilstortplaats Ornamibo. Dit zijn het Bureau Volkscontacten van het kabinet van de President, afdeling Vuil Ophaal en Verwerking van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en het districtscommissariaat Commewijne overeengekomen.

Het vuil zal niet meer zomaar gedumpt worden maar via boten en landverkeer naar Ornamibo worden gebracht voor verdere verwerking. “Een heel belangrijk moment voor Commewijne”, zegt Claudia Maatsen, hoofd Vuilophaal en Verwerking van OWT&C. Het zal voor het eerste zijn dat vuil met een boot vervoerd wordt om verder gebracht te worden naar Ornamibo.

Dit project wachtte al 2 jaren op uitvoering, maar kon door logistieke omstandigheden niet starten. De vraag voor het ophalen van vuil bestond al jaren. Dit kwam bij iedere hoorzitting ter sprake. Het vuil zal volgens planning iedere donderdag vanuit de ressorten Johanna Margaretha, Montresor, Fredrikshoop, Kronenburg en Rust en Werk, op de aangewezen plaatsen vervoerd worden naar de linkeroever van de Commewijne rivier en van daaruit naar Ornamibo. De gemeenschap en alle stakeholders van dit project, hebben zelf voor het botenvervoer gezorgd, meldt de voorlichting van OWT&C.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May