Staatsolie tekent productiedelingscontract met nieuwe partner
05 Oct 2019, 08:33
foto
Staatsoliedirecteur Rudolf Elias en Leo Koot, Executive Chairman van Columbus, ondertekenen het productiedelingscontract. (Foto: Staatsolie)


Het productiedelingscontract (Production Sharing Contract, PSC) voor het Weg naar Zee-blok tussen Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. en haar nieuwe partner Columbus Energy Resources PLC uit Engeland, is donderdag ondertekend. Columbus Energy Resources PLC zal naar olie zoeken in dit gebied, dat een oppervlak heeft van 901 km².

Columbus bracht op 11 januari een bod uit op het gebied. Rudolf Elias, Managing Director van Staatsolie, en Leo Koot, Executive Chairman van Columbus, ondertekenden namens de bedrijven het contract. De overeenkomst is 30 jaar geldig. Tussen de twee partijen is overeengekomen dat er de eerste zeven jaar een minimumexploratieprogramma zal worden uitgevoerd.

Alle kosten in de exploratiefase zijn voor rekening van Columbus. Staatsolie heeft de mogelijkheid om tot maximaal vijftig procent mee te doen in de ontwikkelings- en productiefasen. Indien de exploratieactiviteiten niet leiden tot een commerciële vondst, wordt Columbus niet vergoed en heeft Staatsolie geen verdere verplichtingen naar Columbus toe. Staatsolie heeft in elke PSC de optie om voor een bepaald percentage deel te nemen als contractpartij.

In het productiedelingscontract is aandacht besteed aan inspectie, veiligheid en het milieu. Ook zijn er voorzieningen opgenomen voor werkgelegenheid voor lokaal kader, trainingen, sociale programma’s en de wijze waarop de ontmanteling van faciliteiten aan het einde van de werkzaamheden zal plaatsvinden, zegt de Corporate Communication van Staatsolie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May