Werelddierendag dit jaar op 6 oktober in de Paramaribo Zoo
04 Oct 2019, 22:51
foto


Werelddierendag van de Paramaribo Zoo staat dit jaar in het teken van het wilde dier en natuur. Deze dag, die bedoeld is om extra aandacht te besteden aan dier en natuur, wordt wereldwijd gevierd op 4 oktober. De Paramaribo Zoo zal de dag op 6 oktober vieren.

Er zullen met de hulp van verschillende natuurorganisaties diverse activiteiten worden uitgevoerd. Onder meer een speurtocht voor de kinderen is op het programma. De Dienst ‘s Lands Bosbeheer zal de problematiek rondom de jaguars en algemene wildlife zaken bespreken. Conservation International al kinderen op een speelse wijze leren wat nu wel of niet een geschikt huisdier is. Hier zijn ook prijsjes te winnen. Stichting Healthy Root Healthy Fruit zal voorlichting geven over vuilverbranding rondom het eigen erf.

Slangendeskundige Dick Lock zal in samenwerking met de verzorgers van de Paramaribo Zoo, een slangendemonstratie en informatie geven. Genieten van een hapje en drankje, een speurtocht spelen in de speeltuin op de trampoline of afkoelen in het badje, zullen allemaal mogelijk zijn op deze dag. Het is in verband met de dierveiligheid niet toegestaan om met een eigen huisdier naar de dierentuin te komen. Een cadeautje voor de dieren meenemen, mag, zegt de voorlichting van de Zoo, al is niet alles toegestaan; dus eerst goed afstemmen hierover.

Op deze dag mogen 2 kinderen op 1 kaart naar binnen en 2 volwassenen op een volwassenenkaart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May