Tyfoon Mitag eist levens in Zuid-Korea
03 Oct 2019, 11:45
foto
Mitag is de 18e tyfoon en de zevende die Zuid-Korea aandoet. (Foto: Reuters)


Minstens zes mensen zijn gedood en verschillende anderen worden vermist nadat tyfoon Mitag Zuid-Korea met zware regen en sterke wind heeft aangedaan. De storm trof woensdagavond zuidelijke delen van het land, wat aanleiding gaf tot overstromingswaarschuwingen. In de getroffen gebieden werden er ook aardverschuivingen veroorzaakt.

Een vrouw in de 70 stierf nadat ze was meegerukt door sterke wind in de zuidoostelijke stad Pohang, terwijl een andere vrouw werd gedood nadat hevige regen haar huis deed instorten terwijl ze sliep, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid. Een soortgelijk ongeval vond plaats in het zuidoostelijke graafschap Yeongdeok, waarbij één persoon werd gedood, citeerde het persbureau Yonhap de rampenautoriteiten.

Op woensdag werd een 76-jarige man gedood nadat hij was meegesleurd door sterke stromingen in een boerendorp in Seongju, in de provincie Noord-Gyeongsang. In totaal werden zes mensen gedood in het hele land, maar het dodental zou naar verwachting stijgen met verschillende vermisten.

In de zuidelijke havenstad Busan - één van de zwaarst getroffen gebieden - probeerden ongeveer 600 reddingswerkers vier mensen te vinden van wie ze dachten dat die vastzaten onder een aardverschuiving. "Een enorme hoeveelheid zand en aarde gleed een paar honderd meter naar beneden en begroef onmiddellijk een huis en een restaurant," zei een getuige geciteerd door persbureau Yonhap. Het meldde ook dat meer dan 1.500 mensen zijn geëvacueerd uit hun huizen op het eiland Jeju.

Mitag is de 18e tyfoon dit jaar en de zevende op het Koreaanse schiereiland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May