BvL-voorzitter: Nog niks gehoord van minister Ferrier
03 Oct 2019, 02:16
foto
Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren. (Foto: René Gompers)


De Bond van Leraren (BvL) heeft nog niks vernomen van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur over de mededeling dat er gestaakt wordt op de VWO-scholen. De bond heeft een brief geschreven naar de minister met de mededeling dat er niet gewerkt wordt. Reshma Mangre, voorzitter van de BvL, zegt aan Starnieuws dat de docenten in Nickerie ook meedoen met de acties. Die worden in het westelijke district gecoördineerd door een bestuurslid. 

Het parool voor de docenten is nog steeds: niet naar school gaan en zich aanmelden bij het stakingscentrum in het BvL-hoofdkwartier aan de Frederik Derbystraat. De BvL is er niet mee eens dat buiten haar om besloten is dat er in plaats van nieuwe directeuren op Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 2, managementteams komen. De kansen voor onderdirecteuren om door te stromen, worden ontnomen. Bovendien worden buitenstanders in de managementteams benoemd. Er zou hier geen draagvlak voor zijn. Diverse onderwijsproblemen blijven volgens de BvL onaangeroerd. 

Hoewel de leerlingen maandag aanvangen met de lessen, vindt Mangre dat de acties wel degelijk zin hebben. De leraren moeten vanaf 1 oktober op school zijn om voorbereidingen te treffen. Als de scholieren geen roosters hebben, ze niet weten in welke klas te zitten en niet over boeken beschikken, kunnen de lessen ook niet beginnen, merkt de BvL-voorzitter op. Zij hoopt dat de minister om de tafel gaat zitten met de vakbond, "want er is veel onrust". 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May