Bee: De nieuwe regering gaat het zwaar hebben
01 Oct 2019, 12:38
foto
ABOP-waarnemend fractieleider Marinus Bee vindt dat de president tijdens deze jaarrede zaken heeft aangehaald die hij eerder had beloofd. (Foto: Raoul Lith)


 "We hadden niets anders verwacht. De verkiezingen staan voor de deur. Dus de president gaat proberen om een heel mooi beeld te schetsen van hoe goed het nu gaat in het land," zegt Marinus Bee, waarnemend fractieleider van de ABOP in gesprek met Starnieuws. Volgens de parlementariër heeft de president in zijn laatste jaarrede maandag geprobeerd met overtuiging een presentatie te houden hoe goed het gaat in het land, terwijl de realiteit anders is. "Wat ik graag had gewild was een presentatie over wat we hebben bereikt in de afgelopen 4,5 jaar". Hij heeft wel een aantal plannen uit de doeken gedaan.

Bee geeft aan dat de president in al zijn jaarredes heeft gesproken over het verhogen van het niveau van het onderwijs in het binnenland, om het te tillen naar het niveau van Paramaribo en omstreken. "Dus dat betekent dat het niet gelukt is," concludeert de politicus. Hij stelt dat het staatshoofd anders zou kunnen aantonen wat het vertrekpunt was en welke vorderingen er zijn geboekt of waar bijgesteld moet worden.

De ABOP-topper merkt op dat het voor de nieuwe regering, die na 25 mei komt, een zware uitdaging zal zijn om zaken aan te pakken. “We gaan nooit zeggen dat er geen goede dingen zijn gedaan in dit regeertermijn, maar we zien dat er een aantal dingen is blijven steken.” Verder geeft hij aan dat de koersontwikkeling een van de zaken is die mensen zorgen baart. Er is door toppers aangegeven dat een koers boven vijf niet te dragen zou zijn, zegt Bee, maar nu is de koers boven acht. “Dat betekent de regering heeft gefaald op dit stuk.” 

De regering had volgens Bee een evaluatierapport moeten presenteren met daaraan gekoppeld welke lopende zaken in het resterende termijn afgemaakt zullen worden. Deze coalitie moet zich klaarmaken om over te dragen aan de nieuwe regering, omdat een regeerperiode vijf jaar duurt. “Als ik zo luister naar de president, heeft hij meer tijd nodig, maar het volk moet zich daarover uitspreken,” vindt Bee.

Raoul Lith

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May