Geestelijke leiders dragen het district Marowijne op
01 Oct 2019, 16:46
foto
De processie (Foto's: Anton Douglas)


(Aangeboden)

Na enkele maanden van voorbereidingen, hebben meer dan vijftien geestelijke leiders in het district Marowijne, met ondersteuning van leiders uit andere districten, Marowijne opgedragen aan de Here Jezus afgelopen zaterdag. Het gaat om een interkerkelijke groep geestelijke leiders, zegt de organisatie. Deze plechtigheid is gehouden in het Brunswijkstadion. Bij het opdragen van een district, wordt aan God gevraagd om vergeving van al het kwade, dat heeft plaatsgevonden in het district. Verder worden geestelijke leiders opgeroepen om in vrede met elkaar te leven, ondanks de onderlinge verschillen.

Aan het einde van de avond worden er proclamaties gedaan, voor welvaart en welzijn voor alle mensen in het gebied. Voorafgaand aan de plechtigheid in het stadion, heeft men een processie gehouden door enkele straten in het centrum van Moengo.

Voor deze bijzondere dag voor het district, heeft men de districtscommissarissen (dc’s) uitgenodigd. Dc Kenya Pansa van Marowijne-Zuidwest heeft bij haar spreekbeurt en gebed stilgestaan bij het belang van het zich vernederen voor God, zodat Hij het district kan zegenen. Na het zingen van enkele christelijke liederen, hebben christelijke leiders in hun gebed vergeving gevraagd voor de verschillende etnische groepen in het district. Het district dat de afgelopen dagen minder prettig in het nieuws was, heeft bij deze gelegenheid, de zegen ontvangen van de geestelijke leiders.

Pastor Jan Betterson, de trekker van deze activiteit in het district, heeft in zijn spreekbeurt aangegeven, dat er veel tegenwerking was bij de voorbereidingen. Door vol te houden is deze belangrijke dag een feit geworden, welke hij aanmerkt als een historische dag.

De visiedrager apostel Anton Douglas gaf kort aan, dat Marowijne als het zevende district is opgedragen. Dit gezegend werk van het opdragen, zal zijn climax hebben, wanneer het land Suriname wordt opdragen aan Jezus Christus, gaf hij aan namens de interkerkelijke groep geestelijke leiders van Marowijne.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May