Somohardjo wil van Meerzorg tweede stad maken
30 Sep 2019, 04:23
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, spreekt het publiek in Meerzorg toe.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, heeft zondag aangekondigd dat hij na verkiezingsoverwinning in 2020, Meerzorg zal maken tot een tweede stad. Er moet ook een tweede brug komen over de Surinamerivier en als het even kan ook een tunnel. In Meerzorg moeten ook alle faciliteiten aanwezig zijn, die nodig zijn in een stad. Hierdoor hoeven mensen niet naar Paramaribo te gaan voor alle zaken. 

De partijleider benadrukte dat alleen door een eenheid te vormen de verkiezingen gewonnen zullen worden. Hij is ingenomen met de feestvergadering van de NPS, die zaterdag is gehouden. Somohardjo noemde de vergadering succesvol, waarbij ook veel mensen die naar de NDP waren, terug zouden zijn gekeerd naar Grun Dyari. Somohardjo voert aan dat zijn partij al een eenheidsbeweging is. Pertjajah Luhur heeft de steun van Willy Soemita van KTPI, Waldi Nain van PDO en John Nasibdar van Nieuw Suriname. Volgens Somohardjo zal de eenheidsbeweging verder groeien. Diverse mensen sluiten zich aan bij de partij. 

Wie de verkiezing in Meerzorg wint, heeft volgens Somohardjo gewonnen in Commewijne. Meerzorg alleen is goed voor een zetel. De politicus geeft aan dat zijn partij gaat voor twee zetels in Commewijne. Dit is eerder ook gerealiseerd. De NDP zal volgens Somohardjo, PL alleen kunnen winnen door omkopen van verraders. Drie van de Assembleeleden die gekozen zijn onder de vlag van PL, hebben besloten NDP te ondersteunen. Somohardjo voert aan dat dit niet meer mag gebeuren. Behalve goed scouten van kandidaten, zullen zij een 'kaalpluk contract' moeten tekenen. Indien ze verraad plegen, zullen al hun bezittingen hen worden ontnomen. 

Somohardjo voert aan dat het zwaard van Damocles boven het hoofd van de president tevens voorzitter van de NDP hangt. Maandag zal hij zijn laatste jaarrede uitspreken. Er hangt een gevangenisstraf van twintig jaar boven het hoofd van Bouterse in het 8 december strafproces. Het leiderschap van de NDP is volgens de voorzitter van de rood-witte partij in het geding. Somohardjo is benieuwd naar de jaarrede van de president die hij later op de dag houdt. "Gaat hij weer een lening van US$ 500 miljoen presenteren?" 

De komende verkiezing is voor Somohardjo de laatste verkiezing, verzekert hij zijn gehoor. Komend jaar wordt hij 77 jaar. Somohardjo zegt dat zijn partij gaat voor meer dan tien zetels, maar hij wil minimaal zeven zetels. Dit aantal is nodig om de presidentskandidaat te kunnen voordragen. Somohardjo heeft er een hard hoofd in of de schooldeuren dinsdag opengaan. Er is volgens hem een complete chaos binnen het onderwijs, een ministerie dat ruim vijftien jaar is gedraaid door Pertjajah Luhur. 

De politicus zegt dat op 7 december, tijdens een partijraadsvergadering, de kandidaten voor De Nationale Assemblee, Districts- en Ressortraad gepresenteerd zullen worden. Kandidaten mogen solliciteren, zodat ze gescout kunnen worden. Die dag zal de eerste helft van de wedstrijd worden afgesloten. Hij meent dat zijn partij een voorsprong heeft, maar de wedstrijd wordt in de tweede helft gewonnen. Hij roept zijn achterban op om hard te werken, zodat de winst binnengehaald wordt voor een beter Suriname. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May