Abdoel verwacht krachtige jaarrede president
30 Sep 2019, 00:01
foto
NDP-fractieleder Amzad Abdoel.


"Reeds aan het begin van de regeerperiode Bouterse werd aangegeven dat de mens centraal staat in het beleid en de economie ten dienste van de burger. Ik verwacht dat in de jaarrede van de president dit principe gehandhaafd zal blijven. Er zal voor de komende jaren, maar vooral voor het jaar 2020 een beleid worden gepresenteerd welke de kwaliteit van het leven van de burgers verspreid over het hele land, verder zal verbeteren." Dit zegt NDP-fractieleider, Amzad Abdoel, over de jaarrede die president Desi Bouterse later op de dag zal houden in De Nationale Assemblee. 

Huisvesting en de daarbij behorende nutsvoorzieningen zoals water en elektra, waarop elke burger recht heeft, zullen verder aandacht krijgen, meent Abdoel. Infrastructuur welke de basis vormt voor ontwikkeling van productie zal verder ter hand worden genomen. De uitvoering van het Dalian project en andere infrastructurele projecten zijn in voorbereiding. "Ik denk dat de president zeker zal ingaan op het herstel van de economie, maar ook de uitdagingen waar wij allemaal voor staan. De recent gesloten overeenkomst tussen Centrale Bank van Suriname en de Amerikaanse Fed kan verder worden toegelicht," is de verwachting van Abdoel. 
 
"Het agrarische beleid en zeker de uitdagingen waarmee wij nu te kampen hebben, maar ook de ontwikkelingspotentie ervan en het beleid daaromtrent, kan besproken worden. Wat vooral een 'eye catcher' is, zijn de infrastructurele werken die geleverd zijn in het kader van de gezondheidszorg. Ik denk dat het van belang is dat het verdere beleid daarom heen gepresenteerd wordt aan de gemeenschap."

De bestrijding van criminaliteit en de wijze waarop deze wordt gedaan, is ook getild op een ander niveau. Het Safe City project werpt volgens de politicus concrete resultaten af, maar ook de presentatie van het master Drugsbestrijdingsplan en het beleid voor het komende jaar kan verder uitgelegd en gepresenteerd worden aan de gemeenschap. 
Zo zijn er tal van onderwerpen die gepresenteerd zullen worden, maar het allerbelangrijkste is volgens Abdoel de presentatie van de officiële datum van de verkiezing. "Ik denk dat hoewel alle politieke partijen al een beeld hebben wanneer dat zal zijn, wij allemaal wachten op de formele aankondiging. Ook de werkzaamheden rondom de organisatie van de verkiezingen kan aan DNA gepresenteerd worden."

"Als laatste jaarrede voor deze regeerperiode verwacht ik dat de president een krachtige boodschap zal hebben voor de samenleving. Dit, vooral omdat wij allemaal weten dat het soms grimmig wordt in het verkiezingsjaar. Persoonlijk kijk ik uit naar deze boodschap," stelt de NDP-fractieleider. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May