Roeli's viert 30e verjaardag met 'evenementen beurs'
29 Sep 2019, 17:19
foto
Roeli's Lighting & Decor viert zijn dertigjarig bestaan met Blended Flavorz Festival. Op de beurs is haast alles te vinden om een evenement te organiseren. (Foto's: René Gompers)


Niet iedereen kan zijn enthousiasme in toom houden wanneer de fruit satés bij de chocolade fontein worden gedoopt. Mannen, vrouwen en kinderen genieten van de aanbieding. Dan gaat men vanzelf kijken wat deze standhouder nog meer te bieden heeft. Maar aan de overkant worden trouwtaarten gepromoot. “Luchtig, niet te zoet, niet te zwaar, balans,” oordeelt de master of ceremonies. Verderop maken modellen zich klaar om Surinaamse designs te showen. Op de Blended Flavorz Festival, waarmee Roeli’s Lighting & Decor zijn 30e jaardag viert, is haast van alles te vinden wat men nodig heeft om een evenement te organiseren.

Roeli’s is marktleider in de branche en heeft zijn werkveld uitgebreid naar Guyana en Frans-Guyana. Het bedrijf gaat binnenkort beginnen op Aruba. “Men zegt wel dat we de grootste zijn,” lacht directeur Ramon Jawalapersad. “We ervaren het wel, ik heb gemerkt dat men eerst bij ons komt, als we niet kunnen, trekt men verder. We vragen collega-bedrijven ook vaak om iets voor ons te doen.” Er is een grote vraag naar de diensten en producten uit deze sector geeft Jawalapersad aan. Met de beurs krijgen toekomstige klanten de mogelijkheden te zien en kan er genetwerkt worden. 

Jawalapersad geeft aan dat zijn bedrijf niet het oudste is maar “wel marktleider als het om innovatie gaat". De creativiteit en drang om het beste decor op te zetten heeft zich op zijn 18e gemanifesteerd. “Het was 1984, ik kwam uit Nickerie in de stad wonen. Ik woonde aan de Tokaistraat. Ik was bevriend geraakt met mijn buurmeisje dat in een rolstoel zat. Denise zou 20 worden en ik wilde iets leuks doen. Ik heb een kleine zinken tent met grote gekleurde lampen opgezet en versierd. Ze was zo blij, ook al viel het licht elke keer uit, want toen wist ik niet zoveel van elektriciteit. Maar ze was ontzettend blij. Daar is het begonnen, met die blijdschap. Drie weken later kreeg ik een jobje om ergens anders te versieren. En dan weer aan maand later.” 

Jawalapersad deed ‘kleine jobjes’ terwijl hij bij een bedrijf werkte en later op de vakschool. Daar  heeft hij zich verdiept in elektrotechniek. De jobs werden steeds groter en uitgebreider. Vijf jaar later is Roeli’s Lighting & Decor opgezet. “Het bedrijf is genoemd naar mijn oudste zoon die in 1984 geboren was. Hij heette Raoel. Maar zijn troetelnaam was Roel. En die naam is gebleven.” Vijf jaar geleden heeft Roeli’s een stuk terrein op de hoek van de Magentaknaal- en Frederikshoopweg gekocht. Het was bedoeld als opslagplek maar is ondertussen uitgebreid tot een gigantisch en modern complex.  Er kunnen met gemak 400 autos parkeren en een paar duizend mensen accommoderen. Het is op deze plek dat de eerste Blended Flavorz beurs wordt gehouden.  

Er is geen speciale formule of geheim voor het succes van het decorbedrijf geeft Jawalapersad aan. “Bij mij gaat het erom dat de klant zich op zijn gemak voelt . Ik zeg altijd dat de klant jouw niet nodig heeft, jij hebt de klant nodig. Bij ons voelt de klant zich heel okay, wat je afspreekt moet je waarmaken, dat is de formule.” De overheid is niet meer de grootste klant van Roeli’s. Het bedrijf heeft ook last ondervonden van late betalingen door de overheid. “Het valt wel mee,” zegt de ondernemer daarover. De meeste en grotere klanten zitten overigens in de particuliere sector.  

Roeli’s wil de trendsetter blijven in een groeiende sector. “We zijn continu bezig met innovatie, we zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden zodat we de marktleider en trendsetters blijven,” deelt Jawalapersad mee. “Het hinderlijke is dat van de 45 bedrijven in Paramaribo en Wanica misschien 6 maar de weg naar de Sommelsdijkstraat weten te vinden om belasting te betalen. Dat is oneerlijke concurrentie. Ik vraag me af wat de overheid ermee doet. Je wordt wel steeds aangeslagen voor nog te betalen toestanden terwijl anderen vrij uit gaan.”

Het is een gaan en komen van mensen. De fruitsatés die in chocolade worden gedoopt, raken jammer genoeg op.  Internationaal erkende fotograaf Raúl Neijhorst heeft zijn handen vol aan fotoshoots van bezoekers die zich aanmelden. Verderop wil een mevrouw weten hoe snel er hoeveel bloemen geleverd kunnen worden. Het Blended Flavorz Festival is samen met Eva Services georganiseerd. Het is de bedoeling dat het elk jaar wordt gehouden. De beurs duurt tot vanavond 22.00 uur. De toegang is gratis. 

René Gompers

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May