NPS-voorzitter: Pakketten worden niet gelijk afgebouwd
30 Sep 2019, 06:14
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland zondag tijdens een toespraak bij het standbeeld van oud-voorzitter Johan Pengel.


De Nationale Partij Suriname (NPS) zal na de verkiezingen, waarbij ze regeermacht hoopt te krijgen, de pakketten die door de regering worden verstrekt, voortzetten. Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, heeft tijdens de viering van de 73e verjaardag van de partij afgelopen weekend benadrukt dat mensen zo verarmd zijn dat ze de pakketten nodig hebben. Zijn partij zal een zodanig beleid voeren, dat het geven van pakketten binnen twee jaar overbodig wordt gemaakt. Het volk moet dan in staat zijn zelf te bepalen wat het koopt. 

Rusland merkt op dat door het beleid van de regering, een 'pakketten-economie' is ontstaan. Hij heeft zaterdagavond op de feestvergadering én bij de kranslegging zondag bij het standbeeld van oud-voorzitter Johan (Jopie) Pengel, aangegeven dat zolang het nodig is, de pakketten verstrekt zullen worden. In de jaren zestig van de vorige eeuw heeft de NPS ook pakketten verstrekt, maar er is voor gezorgd dat deze overbodig zijn gemaakt. Mensen moeten in staat gesteld worden te kopen wat zij willen in de winkels en moeten niet afhankelijk zijn van de regering. 

Als anti-propaganda wordt in het veld aan de mensen voorgehouden om niet op de NPS te stemmen, want dan zullen de pakketten worden afgeschaft. Rusland merkt op dat het volk nu pinaart door het beleid van de regering. Mensen zijn afhankelijk gemaakt van pakketten. De NPS zal ervoor zorgen dat binnen twee jaar er verandering komt in de situatie. De regering die komt na mei 2020 heeft volgens de politicus een toffe job te verrichten. Er is heel veel geld geleend. Rusland deelt mee dat de regering weer bezig is US$ 500 miljoen via Oppenheimer te lenen. 

De NPS-voorzitter voert aan dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in Starnieuws niet heeft ontkend dat er daadwerkelijk een lening wordt voorbereid. De minister zegt dat de regering continu bezig is financieringsopties te bekijken. Wanneer zaken duidelijk zijn, zal de regering transparantie geven. Rusland heeft er enorme kritiek op dat het land opgezadeld wordt met zoveel leningen. De NPS is niet tegen leningen, maar "als je leent, moet je ervoor zorgen dat je ook kan terugbetalen. Je moet niet lenen om een verkiezing te winnen," betoogt de politicus. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May