Venetiaan: Krachtige Rusland leidt NPS naar verkiezingen
29 Sep 2019, 04:42
foto
Ere-voorzitter van de NPS, Ronald Venetiaan, vraagt zijn partijgenoten om niet te twijfelen over het leiderschap van Gregory Rusland. Hij weet wat er gedaan moet worden op weg naar mei 2020.


Ere-voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) tevens ex-president Ronald Venetiaan heeft zaterdagavond zijn partijgenoten opgeroepen om zijn opvolger, Gregory Rusland, te ondersteunen. Er is geen enkele twijfel over zijn leiderschap, want de groene partij doet niet aan persoonsverheerlijking. De NPS heeft geen leiderschapsprobleem, zoals men zegt. NPS'ers lopen volgens Venetiaan niet achter een leider, maar lopen achter een partij als dienaren van het volk.

Venetiaan zei bij de viering van het 73-jarig bestaan van de NPS dat via de partij het volk vooruit geholpen wordt. Er wordt ontwikkeling gebracht voor het volk. Daar heeft het volk van vandaag én het volk van morgen recht op, benadrukte de ere-voorzitter. Hij voerde aan dat NPS'ers een speciale verantwoordelijkheid hebben. Leden en niet-leden verwachten volgens Venetiaan dat de NPS haar bijdrage zal leveren om verbetering te brengen vanuit het diepe dal waarin het land is terechtgekomen. Iedereen voelt de situatie in zijn zak, lichaam, buik, gezondheid en schoolzaken. Overal wordt het gevoeld; er is verbetering nodig. 

Doelend op een vraaggesprek dat hij had met een journalist, stelde Venetiaan dat mensen Rusland willen aanvallen over zijn leiderschap. "A Rusland nanga san un e go miti 25 mei 2020, na wan krakt Rusland. Na wan Rusland san e sabi san a kondre abi fanodu," zei de ere-voorzitter. Rusland weet wat het land nodig is volgens Venetiaan. Hij weet ook wat een leider moet doen. 

Rusland weet dat hij de structuren van de partij moet inschakelen. Hij weet dat hij deskundigen moet inschakelen. Samen met zijn eigen deskundigheid, zal het volk van Suriname geboden worden wat het nodig heeft, legde Venetiaan uit. "Dus partijgenoten, no wan seki seki no de, no wan twijfel no de. We waka baka unu leider. We waka baka unu voorzitter. Den structuren fu a partij musu sorgu dat den du en plicht. En meki a de so dat nanga al leiding fu a Bigman na luktu 25 mei 2020 wan moro betre dey e opo gi Sranan". 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May