Overheid faalt weer bij toezicht
29 Sep 2019, 12:27
foto


Mijn aandacht wordt wederom getrokken door een bericht over een gebeurtenis die NOOIT had mogen plaatsvinden. Nu is het de thuiszorgsector waar dingen niet deugen.
Een dochter vertrouwt de zorg voor haar vader voor vertrek naar Nederland toe aan een thuiszorginstelling. Tien dagen na haar vertrek overlijdt haar vader als gevolg van GROVE NALATIGHEID door totaal ONGEKWALIFICEERD personeel. 

Het is de zoveelste keer dat een seniore burger slachtoffer wordt van falende zorg. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is, dat de overheid structureel verzuimt adequaat toezicht uit te oefenen op voorzieningen die zich met de zorg van deze doelgroep bezighouden. Iedereen roept natuurlijk weer even 'ach en wee'. De Inspectie gaat weer eens langs. Het is nog even onrustig en dan is het weer 'business as usual'. De haan is weer uitgekraaid. Dat kan niet.

Ik zal dus steeds blijven reageren op deze voorvallen en proberen daarmee aandacht te blijven vragen voor de noodzaak tot het structureel op orde brengen van zaakjes in de zorg voor onze senioren. Het gaat om een groep kwetsbare en weerloze mensen met rechten. Zo hebben ze het recht beschermd te worden. Het gevaar blijkt soms zelfs van binnenuit de instellingen te komen.

Deze senioren hebben ons opgevoed. We hebben verplichtingen aan hen. Er MOET aandacht komen voor controle op voorzieningen die zich bezighouden met de zorg van senioren. Zo niet... dan staat de kraan wijd open en wordt er sporadisch gedweild.
Ik zei het al eerder: de grond blijft nat. En op een dag is uw vader, moeder, tante, oom of zus afhankelijk van de zorg van zo’n instelling.

Wilt u bijdragen aan verbetering?
Meld dan elke keer weer de misstanden die u ziet bij de instelling en als er geen gehoor wordt gegeven bij de inspectie of bij een medium. 
Elke keer WEER!

Een ander probleem dat in beeld komt is het probleem van Surinamers in Nederland met ouderen in Suriname die aan de zorg van derden zijn toevertrouwd. Vaak worden aanzienlijke bedragen betaald, zonder dat de 'betaler' kan zien of de zorg naar behoren wordt uitgevoerd. 
We zouden graag in contact komen met deze mensen. 

Drs. I. H. Verwey
WeCareSuriname
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May