SWM plaatst 5 tapkranen te Sunny Point
28 Sep 2019, 16:48
foto
Minister Vijay Chotkan en Assembleelid Rossellie Cotino nemen een tapkraan in gebruik te Sunny Point, Blok 3.


Assembleelid Rossellie Cotino (NDP) is blij dat de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) het waterleidingnetwerk van Sunny Point heeft uitgebreid met vijf openbare tapkranen. Deze tapkranen staan op de hoeken van wegen die leiden naar het 'occupatie-gebied', bekend als Sunny Point Blok 3. Zij had de aandacht gevraagd van de SWM voor de noodkreet van de bewoners. 

De bewoners uit dit gebied hebben vele malen en bij verschillende regeringen aan de bel getrokken over de aanleg van drinkwatervoorziening. Zij moesten vaak lange afstanden afleggen om aan schoon drinkwater te komen. Sommigen moesten wekelijks een geldbedrag reserveren speciaal voor de aanschaf van drinkwater. Verkoop van water door dichtstbijzijnde buurtbewoners die wel over een waterleidingaansluiting beschikken was een levendige handel. Door de inzet van de SWM zal deze situatie tot het verleden behoren.

Cotino feliciteert de buurtbewoners met de tapkranen. Zij geeft aan dat dit niet het einde is, maar een voortgang van de ontwikkeling van Sunny Point die door de regering is ingezet. Er zijn nog meer uitdagingen in deze omgeving die de overheid zal moeten aanpakken. Minister Vijai Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt dat stapsgewijs wordt gewerkt aan het oplossen van de uitdagingen. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May