Bolsonaro: Amazone-regenwoud behoort tot Brazilië
24 Sep 2019, 14:31
foto
Meer dan 80.000 branden hebben dit jaar gewoed in het Amazone-regenwoud. (Getty Images)


De Braziliaanse president, Jair Bolsonaro, heeft herhaald dat het Amazone-regenwoud het soevereine grondgebied van zijn land is. Zijn beleid om het gebied open te stellen voor ontwikkeling is bekritiseerd te midden van de bosbranden die daar woeden.

Maar in een toespraak bij de Verenigde Naties in New York sloeg hij een uitdagende toon aan. "Het is een misvatting om te zeggen dat de Amazone het erfgoed van de mensheid is, en een misvatting bevestigd door wetenschappers om te zeggen dat onze Amazone-bossen de longen van de wereld zijn," zei hij.

Tot nu toe zijn er dit jaar meer dan 80.000 branden uitgebroken in het Amazone-regenwoud. Experts geloven dat de meerderheid van de branden in Brazilië dit jaar werden veroorzaakt door menselijke activiteiten zoals boeren en houthakkers die land kappen voor gewassen of begrazing.

Milieuactivisten zeggen dat het beleid van Bolsonaro dit jaar heeft geleid tot een toename van het aantal branden en dat hij veehouders heeft aangemoedigd om grote delen van het regenwoud te ruimen sinds zijn verkiezing in oktober vorig jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May