Moengo Festival in de toekomst groter terug
18 Sep 2019, 14:29
foto
Een opname bij een eerder gehouden editie van het Moengo Festival (Archieffoto)


Het Moengo Festival 2019 wordt dit jaar toch niet in St.Laurent, Frans-Guyana gehouden. Stichting Kibii. zegt in een persbericht dat zij zich voor dit jaar terugtrekt en met de gemeenschap in gesprek zal blijven over de voortzetting van het werk en de projecten van de stichting. Het Moengo Festival zal groter en sterker plaatsvinden op een nader te bepalen moment.

De stichting had op een persconferentie op 9 en 10 september uitgelegd waarom het festival dit jaar niet in Moengo, maar alleen in St.Laurent gehouden zou worden. Op deze mededeling kwamen veel reacties uit vooral de plaatselijke  gemeenschap.

Marcel Pinas benadrukt namens Stichting Kibii dat de projecten van de stichting, samen, met en voor de gemeenschap worden georganiseerd. “Nimmer hebben wij met de planning van het festival van dit jaar onze rug willen keren naar onze eigen gemeenschap. Wij weten en erkennen hoe belangrijk het festival is voor Moengo en omgeving, het is meer dan een feestje waar jaarlijks naar uitgekeken wordt. Juist de economische en sociale waarden van het festival staan hoog in onze prioriteiten.”

Pinas legt uit dat het festival een culturele aangelegenheid is. Hij geeft aan dat het jammer is dat het de afgelopen tijd gebleken is dat de werkzaamheden en locatie in een politieke sfeer terecht zijn gekomen. “De politieke discussies die momenteel worden gevoerd, hebben geleid tot een verdeeldheid die niet ten goede komt aan de kern van het werk van onze organisatie: Marowijne verder ontwikkelen en internationaal op de kaart zetten door middel van kunst en cultuur.”
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November