Suriname veegt vloer aan met Nicaragua, 6-0
08 Sep 2019, 21:45

Suriname heeft na twee opeenvolgende verliespartijen  (1-0, 3-1) eindelijk kunnen winnen van  Nicaragua. In Concacaf Nations League B verband, is in groep D zondag in het Andre Kamperveen Stadion met groot machtsvertoon met 6-0 gewonnen van Nicaragua. Binnen 10 minuten was het 3-0 voor Suriname. Met het ingaan van de rust was het 4-0 op het scorebord.  Gleofilo Vlijter maakte een zuivere hattrick in de eerste 45 minuten. Suriname heeft klasse getoond en na 90 minuten had het een historische monsterzege van 6-0 geboekt.

Suriname speelde een sublieme eerste helft en scoorde heel vroeg. Uit een actie van Ivenzo Comvalius werd geschoten tegen de verdediging. De bal kwam bij Gleofilo Vlijter die 1-0 noteerde voor Suriname. Het tweede doelpunt kwam gelijk achteraan. Uit een snelle uitbraak kwam de bal bij Vlijter terecht die genadeloos uithaalde, 2-0. Suriname had maar niet genoeg en bleef in aanvallend opzicht terugkomen. Kort na het tweede doelpunt was het de behendige Donnegy Fer die uit een voorzet van Comvalius het derde doelpunt kon inschieten. Hij dekte de bal goed af voor de verdediging en schoot met links keihard het doel in. Het publiek ging uit zijn dak en werden de jongens aangevuurd. Even leek het erop dat de Nicaraguanen tegengas wilden geven. Doelman Claidel Kohinor moest redding brengen. Jaime Moreno van Nicaragua werd via een achterzet goed  aangespeeld. Hij schoot, maar Kohinor stopte de bal keurig. Hierna was alles wat de klok sloeg Suriname. Een bal van Brian Elshot werd onvoldoende gestopt in de 30e minuut. Vlijter kwam goed aanlopen pakte de rebound en maakte zijn hatrick compleet door 4-0 te noteren.

De strategie van Suriname is in de tweede helft ongewijzigd gebleven. Vooral op het middenveld werd er weinig ruimte gegeven aan Nicaragua. De verdediging van Suriname was zeer compact. De bal werd goed rond getikt op zoek naar meer doelpunten. Vlijter kon weer van dichtbij scoren na goede voorbereiding van Miguel Darson. Darson keerde in de 16 meter goed weg van de verdediging en schoot hard op het doel. Keeper Henry Maradiaga van Nicaragua kon de bal niet vasthouden. Vlijter was daar en scoorde, 5-0. Suriname controleerde het spel volledig. Een verkeerde pass in het midden bij Nicaragua in de 85e minuut stelde Suriname weer in de gelegenheid te scoren. De bal werd gelijk verlengd naar Comvalius die met een stiff bal mooi de eindstand bracht op 6-0.

Met deze winst staat Suriname nu alleen aan kop in groep D. Uit twee partijen heeft Suriname nu 6 competitiepunten gevolgd door St Vincent & the Grenadines die 4 punten heeft eveneens uit twee partijen. In deze groep wist St Vincent & the Grenadines vandaag met 1-0 te winnen van Dominica. De groepswedstrijden worden in oktober voortgezet.