België vraagt uitlevering opgepakte crimineel Meiland
07 Sep 2019, 20:50
foto
Rudo Meiland die staat op de Belgische Most Wanted-lijst, is in Suriname opgepakt. (Foto: HLN.be)


België heeft om de uitlevering gevraagd van de Surinaamse Nederlander Rudo Meiland. De voortvluchtige die op de Belgische Most Wanted-lijst stond, is in Suriname gearresteerd. Meiland is in België veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar. In Suriname is hij opgepakt voor een drugsmisdrijf.

De rechtbanken in Brussel en Oudenaarde in België hebben Meiland veroordeeld voor internationale drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Tussen 2009 en 2015 stond hij aan het hoofd van een organisatie die grote hoeveelheden cocaïne invoerde vanuit de Dominicaanse Republiek, meldt HLN.be. Voor de drugssmokkel werden toeristen gebruikt die in ruil voor een gratis vakantie een paar kilo drugs moesten meenemen naar België.

Rudo Meiland stond op de Belgian Most Wanted-lijst, waarop de namen van 20 voortvluchtige veroordeelde criminelen prijken. De lijst is in 2016 in het leven geroepen en sindsdien zijn er twaalf aangehouden. Meiland is de derde van de lijst dit jaar die is opgepakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May