Honduras: Ex-presidentsvrouw krijgt 58 jaar celstraf
07 Sep 2019, 06:49
foto
Rosa Elena Bonilla zegt dat ze onschuldig is en in beroep zal gaan tegen het vonnis. (Foto: Reuters)


Een rechtbank in Honduras heeft voormalige presidentsvrouw Rosa Elena Bonilla veroordeeld tot 58 jaar gevangenisstraf. Bonilla (52) werd schuldig bevonden aan het verduisteren van US$ 779.000 aan internationale donaties en openbare fondsen gedurende de vier jaren waarin haar man Porfirio Lobo aan de macht was.

Aanklagers zeiden dat ze het geld had gebruikt om sieraden te kopen en om medische rekeningen en het collegegeld van haar kinderen te betalen. Haar advocaat zei dat Bonilla onschuldig was en in beroep zou gaan.

Bonilla werd in februari 2018 gearresteerd na een onderzoek naar de verdwijning van geld uit openbare middelen, inclusief een budget voor schoenen voor arme Hondurese kinderen. Bonilla's persoonlijke assistent, Saúl Escobar, werd ook veroordeeld tot 48 jaar gevangenisstraf wegens fraude.

Bonilla noch haar man waren voor de rechter tijdens de veroordeling. Het is niet de eerste keer dat een lid van de familie Lobo is veroordeeld. De oudste zoon van Porfirio Lobo, Fabio, werd in 2017 veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf, nadat hij schuldig was bevonden aan de beschuldiging van samenzwering om cocaïne naar de VS te importeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May