Milieupolitie heeft handen vol aan milieuvervuilers
07 Sep 2019, 02:53
foto
De milieupolitie zoekt tussen gedumpt vuil naar aanwijzigingen van de vervuiler.


De milieupolitie heeft de handen vol met milieuvervuilers. Dagelijks regent het van klachten over mensen die huisvuil langs de openbare wegen en op terreinen dumpen. Op social media zijn vaak ook filmpjes te zien van de vervuilers. Eén van die filmpjes heeft ertoe geleid dat de milieupolitie de vervuiler, een vrouw, kon achterhalen. Op het filmpje op social media was het kentekennummer van haar auto duidelijk te zien. De vrouw moet SRD 500 betalen en moest haar gedumpte rommel aan de Watrakanoestraat, terstond opruimen.

Gillion Wielzen, hoofd van de Milieupolitie, zegt dat hij niet meer gelooft in voorlichting. Hij is voorstander van hardhandig optreden, "desnoods met geweld" en het verhogen van de boetes. Aan Starnieuws zegt hij dat hij al 30 jaar met het bijltje hakt. Ondanks alle voorlichting die er wordt gegeven, blijven de mensen de grootste vervuilers van het milieu. Wielzen ziet geen verandering in de mentaliteit van de burgers als het om het dumpen van vuil gaat.

De laatste weken is er echter een stijging in het aantal milieuvervuilers dat is beboet. Wielzen legt uit dat de meeste milieubarbaren hun vuil in de middaguren of de vooravond dumpen. De milieupolitie is nu meer op het veld met meer menskracht en dat maakt de pakkans veel groter. Volgens artikel 39 en 39a van de politiestrafwet is het verboden vuil te storten op onder andere openbare terreinen, pleinen, bermen en wegen.

De Verlengde Charlesburgweg, de Kleinestraat, de Iduweg en de Doekhieweg zijn enkele van de 'favoriete' plekken van de milieuvervuilers, om hun vuil kwijt te raken. Wielzen wijst erop dat er een algemene stortplaats is en dat er een openbare vuilophaal is. Burgers hebben ook de keuze om hun vuil door particuliere vuilophalers te laten opruimen. Er zijn dus alternatieven zat om het vuil op een verantwoorde manier kwijt te raken. Het komt ook vaak voor dat het moment dat bermen zijn ontdaan van gedumpt vuil, er binnen de kortste keren weer burgers zijn die er hun rommel komen gooien. Het blijft een pur' bruku wer' bruku. In elk geval maakt Wielzen zich sterk voor een hardere aanpak van de milieuvervuilers en hogere boetes voor deze groep vervuilers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May