Chotkan: We gaan naar afronding proces Canawaima
05 Sep 2019, 10:44
foto
De Canawaima is lang provisorisch in de vaart gehouden.


Heel binnenkort reizen de verantwoordelijken van Suriname af naar buurland Guyana om gesprekken te voeren richting afronding van het proces om de Canawaima veerboot weer in de vaart te krijgen. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Communicatie en Transport zegt aan Starnieuws dat hij niet praat over oplossen van het probleem, omdat Guyana ook van zijn kant begonnen is om zaken uit te voeren en op te lossen.

De Canawaima is sinds 27 mei, dus langer dan drie maanden geleden, uit de vaart gehaald. Beide motoren van de veerboot die sinds 1998 de route onderhoudt, zijn uitgevallen. Guyana heeft herhaaldelijk gezegd dat de kosten voor onderhoud van de veerboot moeten worden gedeeld. Een zaak waar Suriname volgens Georgetown, in gebreke is gebleven. De problemen met de motoren deden zich al twee jaar geleden voor, maar zou het euvel niet adequaat zijn aangepakt.

Nu zouden er gelden zijn vrijgemaakt voor de revisie van de twee motoren, een nieuw computersysteem, laswerkzaamheden en een verfbeurt van de veerboot. Met het wegvallen van de veerboot, derven beide landen inkomsten. Passagiers maken nu veelal gebruik van de backtrack route om heen en weer te reizen tussen de twee landen.

Volgens minister Chotkan gaat het nu meer om zaken bij te stellen en te bespreken. "Kijken of we op een lijn zijn om te starten". Een datum voor de mogelijke hervatting van de veerverbinding noemt de bewindsman niet. Hij wacht de gesprekken van de vertegenwoordiging naar Guyana af.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May