Suriname helpt getroffen Bahama's met water
04 Sep 2019, 21:21
foto
Orkaan Dorian heeft hele wijken op de Bahama's met de grond gelijk gemaakt. (Foto: Reuters)


Suriname bekijkt mogelijkheden om de getroffen Bahama's eilanden te ondersteunen met water. Er worden ook opties bekeken om financieel te helpen. Orkaan Dorian, de tweede sterkste ooit geregistreerde orkaan, heeft enorme verwoestingen op de eilanden aangericht. De schade is nog niet helemaal duidelijk, maar de eerste luchtfoto's tonen aan dat ongeveer 60% van de bebouwing op de Abaco eilanden in de Bahama's, zijn weggevaagd.

"Suriname zal zich als grote broer opstellen naar de Bahama's," laat het ministerie van Buitenlandse Zaken optekenen door het Nationaal Informatie Instituut. Suriname heeft "via diverse kanalen medeleven aan de getroffenen in de Bahama's betuigd."

The Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) heeft via het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) het verzoek gedaan om een deskundige af te vaardigen die gaat helpen de raffinaderij in de Bahama;s weer op poten te krijgen. Het Caribisch Noodhulp agentschap heeft een behoeftelijst geproduceerd om de Bahama's te helpen aan de wederopbouw.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May