PL: All hands on deck om verandering te brengen
02 Sep 2019, 14:40
foto
Partijleden van Pertjajah Luhur in overleg met elkaar na de opening van het eenheidscentrum te Dessa.


Het is nu all hands on deck om verandering te brengen in de situatie van het land. Wie in het hoofdbestuur zit of één van de andere partijstructuren, zal zich volledig moeten inzetten. “Het volk moet gediend worden”, luidt de boodschap van voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) aan zijn partijgenoten.

Met het opzetten van eenheidscentra tevens distributiepunten, wil de PL alvast een bijdrage leveren om te komen tot verbetering. Eén van de belangrijkste functies van deze centra is het verstrekken van juiste informatie over de partij. PL-ondervoorzitter Nasier Eskak wijst er op dat bij de gang naar de verkiezingen toe er heel wat nepnieuws en onjuiste informatie wordt verspreid. Daarbij zal men proberen om de partij negatief af te schilderen bij het volk. “Men zal met misleidend nieuws komen om de publieke opinie te beïnvloeden voor hun eigen gewin. En daarom zal dit centrum de plaats moeten innemen, waar men terecht kan voor informatie over de programma’s die de partij bij een verkiezingswinst wil aanvoeren. Naast social media, naast whatsapp en alles wat er aan mogelijkheden ligt op het gebied van de technologie, willen wij de mensen ook fysiek ontmoeten en spreken. En dat zullen wij doen in onze eenheidscentra”, zei Eskak tijdens de ingebruikname van het eenheidscentrum aan de Poerwodadiweg te Dessa.

Een andere belangrijke functie van een eenheidscentrum is dat het ook zal fungeren als distributiepunt voor het bestellen en afhalen van basisgoederen, die tegen de kostprijs worden verkocht. PL-voorzitter Somohardjo benadrukt dat kernbesturen en hun leden er samen verantwoordelijk voor zijn dat alles van een leien dakje loopt bij de eenheidscentra annex distributiepunten. Goederen die niet verkocht worden, worden weer teruggehaald en worden de week daarop terug gebracht voor de verkoop. “We gaan per winkel een basispakket geven tot een bepaald bedrag. En naarmate de belangstelling groter is, zullen we aanvullen. Maar let wel: het is niet de bedoeling om winst te maken, want er is geen winst. Het gaat er meer om het volk te helpen. PL is de sociale kracht”, aldus Somohardjo. Deze maand wil de partij landelijk ruim 25 eenheidscentra opzetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May