Tyrone Spong klopt Ecuadoriaan Minda in twee ronden
01 Sep 2019, 15:32
foto
Tyrone Spong. (Beeld: Jake Donovan BoxingScene.com)


Tyrone Spong heeft Jeyson Minda van Ecuador in twee ronden verslagen. Zijn eerste overwinning in 2019 kan de belangrijkste in zijn carrière tot nu toe zijn.

Wat begon als een routinematig gevecht, veranderde in een potentieel lanceerplatform voor een belangrijke kans later dit jaar. Volgens insiders is de ongeslagen zwaargewicht de volgende uitdager van de Oekraïner Oleksandr Usyk. Of dat gevecht zich nu voordoet of niet, Spong heeft zijn eerste doel bereikt door Minda gisteravond in Merida, Mexico, te stoppen na twee knockdowns. Op 1:42 van ronde twee had hij Minda gevloerd.

Spong had sinds een ‘split decision’ overwinning afgelopen december in Suriname, niet meer gebokst. Verwondingen hielden hem een groot deel van het jaar uit de ring totdat hij besloot om nu terug te keren naar een ring in Merida.

De in Miami gevestigde zwaargewicht, getraind door de gerenommeerde Pedro Diaz, bokste slim in de openingsronde en testte Minda (14-2-1, 8 KO's). Minda werd professional boxer in het superweltergewicht, vocht voornamelijk in het super middengewicht en licht zwaargewicht om in gewichtsklasse te stijgen voor dit gevecht.

In de tweede ronde was het enorme verschil in grootte duidelijk. Spong domineerde Minda compleet. Een klap met de rechterhand in de buikstreek van de Ecuadoriaan zorgde voor de eerste ‘knockdown’. Minda stond weer op, maar was niet in staat weerstand te bieden aan de multi-getalenteerde Spong. Een daaropvolgende hoek resulteerde in de tweede ‘knockdown’,  de scheidsrechter greep in en stopte de wedstrijd.

Met deze overwinning brengt Spong zijn prestatielijst op 14 overwinningen in 14 wedstrijden waarvan 13 door knock out.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May