PTC geeft info over opleiding Vastgoed en Makelaardij
28 Aug 2019, 20:36
foto


De opleiding Vastgoed en Makelaardij op het Polytechnic College (PTC), is een Bachelorsopleiding en duurt vier jaren. De opleiding is bedoeld om de sector naar een bepaalde standaard op te trekken en om de wildgroei van taxateurs en makelaars tegen te gaan. De studie is tot stand gekomen door inzet van PTC, de rechterlijke macht en de Associatie van Makelaars en Onroerend Goed (AMOG).

Bij het PTC is dinsdag een informatiesessie gehouden over de nieuwe opleiding. Er is uitleg gegeven over de verschillende onderdelen waaruit de studie bestaat en wat de toelatingseisen zijn. De studie kost US$ 2.500 per jaar. PTC biedt ook aflossingsmogelijkheden aan, maar studenten kunnen ook bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) terecht voor een studiefinanciering. Om aan het Bachelorsdiploma te komen, zullen de studenten de opleiding ‘volledig’ moeten volgen. Er is ook ruimte voor ‘contractonderwijs’ waarbij de student slechts enkele onderdelen volgt. Dit wordt niet met een diploma, maar met een certificaat afgesloten.

De opleiding is ook toegankelijk voor de mensen zonder een formele opleiding, maar die wel actief zijn in de branche. Zij gaan eerst door een aparte toelatingsprocedure. De eerste en erg belangrijke vereiste voor de opleiding, is een bewijs van goed gedrag. “Men wil wel mensen hebben op wie ze kunnen rekenen,” deelt PTC-directeur Robby Holband mee. “Mensen met een goede inborst, van wie je weet dat ze geen gekke dingen gaan doen en anderen voor de gek gaan houden,” geeft hij aan. “Met dit diploma kan men beëdigd worden, maar als je zelfstandig taxateur wil worden, gaat de rechter nog eens een bewijs van goed gedrag vragen en gaat men daar ook door een ballotage systeem.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May