Bestuursambtenaren bijgeschoold in voorlopige ter inzagelegging
28 Aug 2019, 14:22
foto
Districtscommissarissen (dc’s) en hun medewerkers tijdens een training- en instructiesessie over de Voorlopige Ter Inzagelegging in het Lalla Rookh Complex.


Districtscommissarissen (dc’s) en hun medewerkers hebben gisteren een training- en instructiesessie gevolgd om de Voorlopige Ter Inzagelegging (VTIL) zo goed mogelijk te helpen uitvoeren. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) start op vrijdag 30 augustus met de VTIL, die tot en met 30 september duurt. Kiesgerechtigden kunnen gedurende deze periode hun gegevens controleren.

Het was de vijfde keer dat Biza een plenaire bijeenkomst organiseerde met de dc’s en hun functionarissen. De bestuursambtenaren kregen onder meer een lijst met de locaties waar de VTIL zal plaatsvinden. In de verschillende districten zijn er een aantal bureaus voor burgerzaken geïdentificeerd, waar kiesgerechtigden van ’s morgens vroeg tot laat in de middag kunnen nagaan of hun gegevens op de kiezerslijsten juist zijn. Daarnaast zijn er locaties opgenomen waar bijzonder veel aanloop is, zoals de Centrale Markt, de Hermitage Mall, het Kofi Djompo Plein en Marktplein Nieuw-Nickerie.

Margaretha Malontie, deken van het college der districtscommissarissen, erkent desgevraagd het belang van de VTIL. Zij geeft aan dat Biza in feite niet verplicht is de Voorlopige Terinzagelegging te houden, maar dat het gaat om een tegemoetkoming van het ministerie naar de stemgerechtigden toe. “De mensen hebben het recht, en ook de plicht, om te gaan kijken of ze op de kiezerslijst voorkomen”, luidt daarom haar oproep aan de kiesgerechtigden.

Tijdens de bijeenkomst met de dc’s in het Lalla Rookh Complex heeft Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto de dc’s en hun bestuursambtenaren verzocht om extra controle en medewerking te verlenen gedurende de VTIL. Zodra de nodige informatie binnen is, dienen de focal points deze gegevens door communiceren met de dc’s. Amatsoemarto benadrukte dat tijdens de VTIL nog niet alle ressorten worden aangedaan. Zij beloofde dat tijdens de wettelijke TIL, alle ressorten wel zullen worden opgenomen.

De Biza-directeur gaf de bestuursambtenaren ook een kort overzicht van de werkzaamheden die reeds afgerond zijn door de werkgroepen Legger, Straatnaamborden en Huizennummering, alsook Missie Binnenland. Zo heeft de Werkgroep Straatnaamborden en Huizennummering haar werkzaamheden afgerond in de grote delen van de districten Para, Wanica en Saramacca. Bij de werkgroep Legger is de focus geweest op de nieuwe en afgekeurde locaties, terwijl Missie Binnenland actief mobilisaties heeft uitgevoerd in onder meer Asidonhopo, Debike, Langa Tabiki en Tapanahony.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May