Adek-studentenvereniging zet zich in voor werk leden
27 Aug 2019, 14:14
foto


Inspanningen van het bestuur van de Adekus-studentenvereniging VMSS bestuur hebben erin geresulteerd dat acht actieve leden van de vereniging een baan bij de overheid hebben  gekregen. De organisatie zet zich in om zoveel mogelijk leden aan een baan te helpen, zodat zij gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot de bank voor bijvoorbeeld een hypothecaire lening. Met een vast inkomen zullen studenten en alumni immers in staat zijn een perceel dat zij door tussenkomst van de VMSS hebben gehad in cultuur te brengen en/of te ontwikkelen.

Het bestuur van de VMSS is zich er ook van bewust dat pas afgestudeerden niet alleen gefocust moeten zijn op een baan bij de overheid, maar "zij moeten denken in de termen van een eigen onderneming, om zodoende de productiviteit en verdiencapaciteit van het land te helpen vergroten." De vereniging benadrukt dat voor deze gedachtegang een stuk bewustwording op gang moet komen. Zij vindt dat ondernemerschap een van de belangrijkste zaken is om uit de "heersende slechtefinancieel-economische situatie" te geraken.

De studentenvereniging zegt dat zij zich niet alleen richt op verbetering van het huisvestingsvraagstuk onder studenten en alumni, maar ook op het creëren van werkgelegenheid en het stimuleren van jong ondernemerschap binnen de groep. Zij ziet de factor arbeid als een belangrijke voor de ontwikkeling van het individu. De VMSS wil dat elke student na het afstuderen kan toetreden tot de arbeidsmarkt. Alleen zo kan een afgestudeerde zich focussen  op zijn persoonlijke ontwikkeling en zo ook de ontwikkeling van het land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May