Suriname derde op Carifta-zwemkampioenschappen
27 Apr 2011, 10:10

Suriname is op de derde plaats geëindigd op de Carifta-zwemkampioenschappen in Barbados. Er zijn 13 gouden, 5 zilveren en 6 bronzen medailles behaald. Dit is de eerste keer dat een Surinaamse zwemploeg zo hoog is geëindigd in het medaille klassement. Barbados staat op de eerste plaats, gevolgd door Martinique.

De uitslagen van de laatste dag, dinsdagavond zijn als volgt: Chinyere Pigot won goud op de 50 meter vrije slag. Ze noteerde een tijd van 26.1. Chinyere vestigde een nationaal record en een Carifta record. Zij verbeterde ook haar Olympische selectie tijd.
Haar jongere broer Diguan Pigot won goud op de 100 meter schoolslag met een tijd van 1:08:08. Diguan heeft vijf gouden medailles op zijn naam geschreven. Valery Amstelveen haalde zilver op de 100 school. Jair Vreugd veroverde zilver op de 200 meter rug. Robbert Tjoe A On haalde brons op de 200 meter rug. Suriname won zilver bij meisjes 15-17 vrije estafette.

Suriname is tijdens de wedstrijd flink omhoog geklommen op de ranglijst van de Carifta zwemkampioenschappen. De zwemmers zijn dolgelukkig met de behaalde resultaten. Guno van der Jagt, voorzitter van de Surinaamse Zwembond, zegt dat het resultaat uitstekend is geweest.